REKLAMI GEÇ

Kurban Bayramı yaklaşıyor. İşte kurbanlık fiyatları

Kurban Bayramı yaklaşıyor. İşte kurbanlık fiyatları

Kurban Bayramı yaklaşıyor. 11 Ağustos Pazar günü Kurban Bayramı’nın ilk günü. Peki, Denizli’de kurbanlık fiyatları ne kadar, geçtiğimiz yıl ile arasında ne kadar fark var. İşte cevapları.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2019 Çarşamba, 13:06

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. 11 Ağustos Pazar günü tüm Müslüman aleminde olduğu gibi Denizli’de de kurban telaşı yaşanacak. Bu özel bayram öncesinde ise şu sıralar en çok sorulan “Kurban fiyatları ne kadar?” sorusu.

Uzun yıllardır Denizli’de sağlıklı koşullarda kurbanlık sunan Denizli Ticaret Borsası canlı hayvan pazarında hazırlıklar tamamlandı, kurbanlıklar padoklardaki yerlerini almaya başladı.

Kurban Bayramı yaklaştıkça hareketliliğin artacağı kurban pazarında vatandaşları ciddi fiyatlardaki kurbanlıklar bekliyor olacak.

Geçtiğimiz yıl Denizli Ticaret Borsası kurban pazarında uygulanan küçükbaş hayvanda kilogram fiyatı 17-19 lira aralığındaydı. Bu yıl ise iki kademeli ve artan bir fiyat söz konusu. Küçükbaş kurbanlıklarda 55 kilogram altı için uygulanan kilogram fiyatı 24-25 lira, 55 kilogram altında ise 23-24 lira.

Büyükbaş kurbanlıkların fiyatlarında da ciddi bir artış var. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı öncesinde büyükbaş hayvanlarda uygulanan kilogram fiyatı 16-18 lira aralığında seyrederken, bu yıl 450 kilogram ve altında 22-24, 450 kilogram üstünde 20-22 lira olacak. Düvenin kilogram fiyatı ise 20-24 lira aralığında uygulanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı