REKLAMI GEÇ

Kuş ve böceklere CAN SUYU

Kuş ve böceklere CAN SUYU

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, genellikle çam kese böceği popülasyonunun arttığı yerlerdeki su olmayan sahalara, kuş ve böcekler için küçük su havuzları yapıyor.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2009 Salı, 17:48

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, kuş ve böceklerin yaşamasına katkı sağlamak amacıyla, küçük su havuzları yapıyor. Genellikle, çam kese böceğinin arttığı yerlerdeki su olmayan sahalara yapılan, küçük su havuzlarına, arazözlerle su takviye edilerek, havuz çevrelerine kuş yuvaları asılıyor. Su olmayan sahalarda yapılan suni havuzlar sayesinde, doğada canlılık gözlendiği, kuş ve böcek popülasyonunun arttığı ve o çevrede ekosistem oluşmasına katkı sağlandığını belirtildi.

Bu çalışmanın, özellikle, ardıç, sedir karaçam rehabilitasyon sahalarında, ardıç kuşlarının çoğalmasına faydalı olacağı düşünülüyor. Konuyla ilgili olarak, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’ne yapılan yapılan değerlendirmede, ilk etapta her işletme şefliğinde 2’şer adet kuş havuzu yapılmasına, önümüzdeki yıldan itibaren de gerekli görülen her noktaya, bu tip havuzların yapılmasına karar verildi. Türkiye ormancılığına örnek olması düşünülen çalışmanın, ormandaki zararlılara karşı biyolojik mücadeleye da katkı sağlaması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı