REKLAMI GEÇ

Meyve Çekirdekleri Ağaç Olsun Kampanyası

Meyve Çekirdekleri Ağaç Olsun Kampanyası

Denizli Belediyesi, Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi, Orman Bölge Müdürlüğü’nün desteğiyle Meyve Çekirdekleri Fidan Olsun kampanyası başlattı.

/ DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2009 Cuma, 16:33

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Genel Koordinatör Yardımcısı Merve Karaayvaz, Meyve Çekirdekleri Fidan Olsun kampanyası tanıtımı için belediyede basın toplantısı düzenledi.

Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, Orman yangınlarında kül olan alanlarımızın tekrar kazanılması adına kampanyanın başladığını belirterek, ‘çekirdekler fidan olsun adı altında bir kampanyaya başladık. Başlangıçta verimlilik adına tam istenilen sonucu elde edemeyiz, ama okullarda bunu yaygınlaştırdığımızda, gençlerimizin duyarlılığıyla, ev hanımların desteğiyle amacımıza ulaşırız. Bu projenin hayata geçmesi adına emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Herkesten bu projeye katkı koymalarını istiyorum. Alo 177’ arandığında çekirdekler gelip alınacak. Bu çekirdeklerin Ağaç olduğunu meyvelerini de yemeye gideceğiz’ dedi.

Orman Bölge Müdürü Adem Oklu da kampanya kapsamında 5 milyon meyve çekirdeğinin ağaca dönüşmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Projeye herkesin destek vermesini isteyen Oklu, “Çok önemli projedir. Toplumda sivil katılım olduğu zaman çok daha başarılı olunuyor. Sadece devletin organize ettiği benzer projeler istenilen ölçüde başarılı olamıyor. Son 10 yılda orman ağaçları büyük zarar gördü. Geçen yıl ormanda yetişen yabancı meyve ağacı çekirdeklerini topladık ve yaklaşık 400 bin tane fidan üreteceğiz. Binlerce meyve yeniyor. Bunlar çöplüğe atılıyor. Çöplükten fidan çıkmıyor. Bunların toplanarak toprakla buluşmasıyla kuşlar, diğer canlılar beslenecek ve ekosistem denilen düzen oluşacak. Bu açıdan kampanyayı önemsiyoruz. Dikilen meyvelerin yüzde 90’ı fidan olacak. Aralık ayının ilk haftasında çekirdekleri dikeceğiz. Baharda hep beraber gidip bunların yeşerdiğini göreceğiz” dedi.

Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin de, tüm kadınlardan projeye destek vermesi çağrısında bulundu. Gençlik Meclisi Genel Koordinatör Yardımcısı Merve Karaayvaz ise doğal dengenin korunmasını katkı koymak amacıyla projeye başladığını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı