REKLAMI GEÇ

Minikler tarımı öğrendi

Minikler tarımı öğrendi

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İlkokul 4.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” tamamlandı. Öğrenciler, dolu dolu bir hafta geçirdi, hem tarım ve hayvancılığı öğrendi, hem de gönüllerince eğlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2016 Salı, 10:23

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda bu yıl 3. kez düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılan Pamukkale Saadet Erikoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, bilim, teknik, heyecan, eğlence, gezi ve hediyelerle dolu bir hafta geçirdi.

lider-cocuk-tarim-kampi-6

Kampın ilk gününde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün teşkilat yapısı, görevleri, personel yapısı ve işleyişi hakkında uygulamalı bilgiler alan öğrenciler, Denizli Horozu Irkı Üretim Birimi’nde Denizli horozu ve tavuğunu tanıdı.

lider-cocuk-tarim-kampi-1

 

Anemon Otel’de düzenlenen “Denizli Çoban Yıldızını Seçiyor” bilgi yarışması programına da katılan öğrenciler, daha sonra gıda güvenirliği ve Alo 174 Gıda Hattı ile ilgili bilgi edindi.

lider-cocuk-tarim-kampi-4
Kampın 3. gününde uzman personel eşliğinde toprak ve bitki çeşitliliğini öğrenen öğrenciler, bakliyat tüketimi ve faydaları ile ilgili kompozisyon yarışmasına katıldı.

lider-cocuk-tarim-kampi-7

Öğleden sonra Toprak Tahlil Laboratuarı’nda inceleme yapan minikler, makine ve malzemeler ile toprak tahlilinin nasıl yapıldığını gözlemleme imkanı buldu.

lider-cocuk-tarim-kampi-2

Tarımın yanı sıra hayvancılık tesislerini de gezen öğrenciler, Pamukkale’yi de gezdi. Burada uçurtma şenliği gerçekleştiren öğrenciler gönüllerince eğlenme imkanı da buldu.

lider-cocuk-tarim-kampi-3

Öğrencilerle yakından ilgilenen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, 3. Lider Çocuk Tarım Kampı Katılım Sertifikası ile birlikte çeşitli hediyeler verdi. lider-cocuk-tarim-kampi-5

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı