REKLAMI GEÇ

ÖMÜRLÜK DOMATES!

ÖMÜRLÜK DOMATES!

Devlet Bakanı Kavaf’ın başı, 8 Mart’ta sarf ettiği “Eşcinsellik hastalıktır” sözleriyle hala dertte. Eşcinsel örgütü olan LAMBDA İstanbul, Kavaf’ı ömür boyu homofobi ve transfobi ödülüne layık gördü.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2010 Pazartesi, 16:43

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden bir gün önce, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda “Eşcinsellik hastalıktır ve tedavi edilebilir” diyen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’a yönelik eşcincellerin tepkileri dinmiş değil. Çeşitli açıklamalar ve eşcinsel örgütlerince protestolarla karşılanan açıklamalar yüzünden Bakan Kavaf’ın başı hala belada.

Yaşanan protestolar sonrası “Bunlar benim kişisel fikrim, eleştiremezsiniz” açıklaması yapan ve eşcinsel kitlelerin tepkilerini bir kez daha üzerine alan Kavaf, İstanbul’da 1990’ların başında kurulan LAMBDA isimli eşcinsel örgütün 5 yıldır düzenlediği Hormonlu Domates Ödülleri’nde ilginç bir ödüle layık görüldü.

Dernek, kişisel fikri ve inadı nedeniyle Kavaf’a “Hormonlu Domates Tarlası” ödülünü, yani ömür boyu homofobi ve transfobi ödülü vermeye karar verdiklerini duyurdu.
Bu yıl altıncısı düzenlenen Hormonlu Domates Ödülleri’nde gösterilen 9 dalda toplam 34 aday için internetten de oylamalar yapıldı. Ödüller, eşcinsellere yönelik olumsuz üne sahip kişi ya da kurumlara veriliyor. Yarışmanın amacı ise toplumun bu katmanına yönelik duyarlılığı arttırmak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı