REKLAMI GEÇ

Ormanlar da MOBESE ile gözetleniyor

Ormanlar da MOBESE ile gözetleniyor

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Türkiye genelinde 54 kulede kurdukları kameralarla ormanların 24 saat gözetlendiğini, çıkan bir dumandan 15-20 saniyede haberdar olduklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 30 Haziran 2009 Salı, 21:09

Orman Genel Müdürlüğü’nün 2009 yılı ilk altı aylık faaliyetleri ve orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarının değerlendirileceği iki günlük bölge toplantısı, Denizli’de Karahayıt Pam Otel’de başladı. Toplantıya, Kahveci’nin yanısıra Genel Müdür Yardımcısı, daire başkanları, Adana, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kütahya, Mersin ve Muğla bölge müdürleri katıldı.
Havaların ısınmasıyla birlikte çıkmaya başlayan orman yangınlarına karşı aldıkları tedbirleri bir kere daha değerlendireceklerini ifade eden Orman Genel Müdürü Kahveci, ”Arkadaşlarımızın nelere ihtiyacı olduğunu, bölgelerin illerle, genel müdürlükle ve yangın harekat merkeziyle koordinasyonunu, kullandığımız alet, ekipman ve donanım yönünden durum tespitini, ek tedbirleri, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyonlardaki eksik yanları konuşacağız” dedi.
Türkiye’deki ormanların 54 yerde bulunan kameralarla gözetlendiğini belirten Osman Kahveci, “Kameralar, çıkan bir dumanı 15-20 saniyede haber veriyor. Fazladan tedbirler de aldık. Türkiye’nin ormanlarını 24 saat gözetliyoruz. 2009 yılında 26 tanesi helikopter olan 45 hava aracımız, 11 bin işçimiz, 2 bin 500 de mühendisimiz, eğitilip görev başı yaptı” diye konuştu.
Ormancılık sektörünün 1 milyonun üzerinde istihdam sağladığını anlatan Kahveci, “300 bin aile, ormancılıktan geçiniyor. Orman Genel Müdürlüğü sadece ormanları koruyup yangınlarla mücadele etmiyor, ayrıca çok ciddi kaynak üretiyor. Kaynağımızın değeri 200 milyar dolar civarında. Biyokütle enerjisi kullanılmaya başlandı. Bugün Avrupa ülkeleri, biyokütleden enerji ihtiyaçlarını karşılamak için 2020 yılına kadar yüzde 20’yi hedeflemişler ama Türkiye’de bunu üreten hiçbir sektör yok” dedi.
Ormanları işletirken, aşırı korumacılık yaparak hiçbir biyokütle vermeme anlayışında olmadıklarının altını çizen Genel Müdür Osman Kahveci, “Böyle dersek, orman teşkilatı olarak varlığımız sorgulanmaya başlanır. Bu konulara duyarsızlık gösteremeyiz. Enerji hepimizin meselesi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı