REKLAMI GEÇ

Pandemiden bunalan amatör avcılar izin istiyor

Pandemiden bunalan amatör avcılar izin istiyor

Denizli’de amatör ve sportif olta balıkçıları göl ve akarsularda olta balıkçılığının yeniden serbest hale getirilmesini istedi. Avcılar iç sularda yan yana avın mümkün olmadığını belirtti, İl Hıfzıssıhha Meclisi’ne başvurarak olta balıkçılığı faaliyetinin tekrar düzenlenmesini istedi. Denizli Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği Başkanı Halil İbrahim Kartlı, “Deniz kıyılarındaki tatsız manzara bizlerin de yasak kapsamına alınmasına neden oldu” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2020 Salı, 08:30

Başta İstanbul olmak üzere özellikle kıyı bölgelerinde avcıların sosyal mesafe kuralına uymadıkları için 27 Mart’ta yasaklanan amatör ve sportif balıkçılığın yeniden açılması için harekete geçildi.

Denizli’de yasaktan etkilenen iç su avcıları balıkçılık faaliyetlerinin yeniden düzenlenmesi talebiyle İl Hıfsızzıhha Meclisi’ne başvurdu.

Denizli Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği tarafından yapılan başvuruda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme süreci hatırlatıldı, pek çok alanda tedbirli olarak faaliyete izin verildiği belirtilerek iç sularda amatör avcılığın yeniden serbest bırakılması istendi.

FERDİ YAPILAN BİR SPOR
Dernek Başkanı Halil İbrahim Kartlı tarafından yapılan başvuruda amatör olta balıkçılığının ferdi olarak yapılan bir spor olduğu hatırlatılarak, “Amatör avcılık aynı sahada yapılsa bile arada öngörülen sosyal mesafeden daha fazla mesafe bulundurularak yapılan bir faaliyettir. Ülkemizde normalleşme sürecinde yakın mesafe faaliyetlerinin de bazı kurallara uyularak yapılmaya başlandığı bu süreçte açık havada arada ciddi mesafelerin olduğu bir faaliyet olan olta balıkçılığı faaliyetinin de, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymak kaydı ile serbest bırakılmasını istiyoruz” denildi.

YASAĞI SEBEBİ İÇ SU AVCILARI DEĞİLDİ
Çevresinde çok fazla akarsu ve gölün bulunduğu Denizli’de amatör ve sportif olta balıkçılığının son derece yaygın olduğunu belirten Kartlı, “Yasak kararı akarsu ve göl avcıları için değil daha çok deniz kıyısından av yapanlar için alınmıştı. Özellikle İstanbul başta olmak üzere pek çok kentte avcıların dip dibe oldukları, sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği manzaralar gördük. İç sularda böyle bir durum mümkün değil. İç su avcıları genellikle birden fazla olta ile avlanır ve aralarına mesafe koyarlar. Hem avlandıkları alanları yemlemeleri hem de takımların birbirine karışmaması için yan yana av yapılmaz. Denizli’de binlerce amatör avcı var. Seyahat ve sokağa çıkma sınırlaması kalktığı için biraz stres atmak istiyorlar. Derneğimize çok fazla başvuru oldu” diye konuştu.

Yorumlar

Ali   -  Bağlantı 28 Mayıs 2020, 13:11

Başkanın temsilcimiz olduğunu söylemesi ıyi olur bende onu destekliyorum ve tatlı su balikcisiyim yasağın kalmasını ıstiyorum
Tekirdağ çorlu herkese selam eder
Iyi bir av sezonu diliyorum

Sinan   -  Bağlantı 28 Mayıs 2020, 01:54

Şu an evde kafayı yimek üzereyim deniz kıyısında dedikleri doğru ama gollerde böyle birşey mümkün değil en kısa zamanda serbest olmasını bekliyoruz insallah

Gökhan   -  Bağlantı 27 Mayıs 2020, 22:21

Yalova’da herşey süper burada sıkıntı yok

Turan yakut   -  Bağlantı 27 Mayıs 2020, 17:11

Cok olumlu ve mantikli dogru bir yazi olmuş herdeyisine kefilim.. Bursa yenisehir amotor balikcilari olarak bizde yasagin kalkmasini istiyoruz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı