REKLAMI GEÇ

“Platform gecikmeden kurulmalı”

“Platform gecikmeden kurulmalı”

Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğ’nin, Kumavşarı Beldesi’nde yapılan eğitim ve bilgilendirme toplantısında konuşan Birlik Başkanı Yusuf Han, hayvancılığın sıkıntılı dönemini en az zararla atlatması için biran önce Denizli Hayvancılık Platformu’nun geç kalınmadan kurulması gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Kasım 2008 Pazartesi, 01:00

Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, eğitim ve bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor.

Birlik Başkanı Yusuf Han, Ar-Ge Sorumlusu Ali Bozoğlu, Ziraat Yüksek Mühendisi M. Hakan Kılınç, Veteriner Hekim İsmail Zeybek’in katıldığı, bilgilendirme ve eğitim toplantılarının 4’üncüsü Acıpayam’ın Kumavşarı Beldesi’nde gerçekleştirildi. Kumavşarı Beldesi’nde yaşayan üreticiler yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, üreticilerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerinin ve yem-süt fiyat dengesinin üretici aleyhinde ilerlediği şu günlerde, bu gidişatın üreticiyi korumak için değişmesi gerektiği dile getirildi.

Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yusuf Han, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar birçok kooperatif ve birlik kuruldu, ancak bu kooperatiflerden bazıları nedense gerçek amaçlarının üreticiye hizmet olduğunu unutmuş durumda hareket ettiler. Bizler, üreticiler olarak bu şekilde hareket edilmesini istemiyoruz. Bizim istediğimiz, tüm kooperatif ve birliklerin yönetimleri bir araya gelsin, sorunlara acil çözümler bulsunlar. Hayvancılığın bu sıkıntılı döneminde nasıl hareket edeceğiz, bunu düşünmeliyiz. Bunun için de gerekli olan öncelikle Denizli’de hayvancılık platformu gecikmeden kurulmalıdır. Eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerimiz sık sık uzman ekibimiz ve konularına vakıf arkadaşlarımız ve mühendislerimiz eşliğinde devam edecektir. Üreticilerimiz haklarını tam manasıyla anlamaya ve aramaya başlayana kadar yılmadan ve yorulmadan eğitimlere devam edeceğiz” dedi.

Toplantıya katılan Birlik Ar-Ge Sorumlusu Ali Bozoğlu, Ziraat Yüksek Mühendisi M. Hakan Kılınç ve Veteriner Hekim İsmail Zeybek, uzmanlık alanlarıyla ilgili katılımcı üreticileri bilgilendirdiler. Toplantıda, hayvancılıkta karlı işletme kurmanın yolları, hayvan beslenmesinde uyulması gereken kurallar, hayvan hastalıkları ve dikkat edilmesi gereken kurallar konusunda üreticiler bilgilendirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı