REKLAMI GEÇ

Safranlar Pamukkale ve Kale’de çiçek açtı

Safranlar Pamukkale ve Kale’de çiçek açtı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün teşvikiyle bu yıl Kale ve Pamukkale ilçelerinde ekimi yapılan safranlar çiçek açtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2014 Cumartesi, 15:16

Ferah IŞIK/ DENİZLİ, (DHA)
Safran çiçeği ekiminin Denizli’de ilk kez yapıldığını söyleyen Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, “kırmızı altın” olarak ifade edilen Safran çiçeğinin, tıbbi ve aromatik bir bitki olduğunu söyledi.

Safran çiçeğinin deneme ekiminde başarılı olunduğunu ifade eden Kutlu, Kale ve Gözler’de safran çiçeği dikimi yapılan iki arazide tarlaların çiçek açtığını belirterek “Bir dekarlık safran çiçeği arazisinden ortalama 1 kilogram bitki elde ediliyor. Kilogram fiyatı da 20-25 bin lira arasında değişiyor. Çiçek kurutulduktan sonra satışı yapılıyor” dedi.

Safran çiçeği dikiminin ağustos ve eylül aylarında yapıldığını, dikimden sonra üç yıl boyunca soğanlarının ürün verdiğini kaydeden Kutlu, “Hasat dönemi oldukça kısa. 2-3 haftalık periyotta çiçekler toplanıp, kurutuluyor ve ardından da satış yapılıyor. Denizli toprakları safran çiçeğini çok sevdi. Safran bitkisinden elde edilen çiçekler kurutularak, boya sanayisi, kozmetik ve ilaç sektörlerinde, yemeklerde ve tatlı yapımında kullanılıyor. Kilogram fiyatı 25 bin liraya kadar alıcı buluyor. Safranın bölgemizdeki üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz. Ekim alanları genişledikçe çiftçilerimiz de iyi para kazanacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı