REKLAMI GEÇ

Sanayi yüzünden tarım hiçe sayılıyor

Sanayi yüzünden tarım hiçe sayılıyor

Denizli’nin en büyük çevre sorununun tarım alanlarının sanayiye açılması olduğunu söyleyen ZMO Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, yanlış arazi kullanımlarının da toprak ve su kirliliğine neden olduğunu belirterek, bu konularda gerekli adımların atılması gerektiğine dikkat çekti.

/ DENİZLİHABER / 14 Haziran 2008 Cumartesi, 00:00

Denizli’nin belli başlı çevre problemlerinin, tarım alanlarının amaç dışı kullanımı, yanlış arazı kullanımı ve toprak ve su kirliliğinin geldiğini söyleyen ZMO Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, uygulanan tarım politikalarının acilen gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sanayi tesislerinde kimyasal arıtma yapılmamasından dolayı sanayi atıklarının geri dönüşü olmayan bir doğal felakete neden olduğunu dile getiren Başkan Gür, özellikle de kirlenen su kaynaklarının ilerleyen yıllarda büyük sorunlar yaratacağına dikkat çekti.

Türkiye’de ilk kez, ‘Toprak Etüt ve Haritalandırma’ çalışmalarının Denizli’de başladığını söyleyen Gür, “Bu çalışma ile birlikte toprağın yetenek sınıflarına göre ürün desenleri oluşturulacak. Böylece tarım alanlarının daha verimli kullanılmasının önü açılacak. Ancak bu, çok geç kalınmış bir çalışmadır” dedi.

Bir diğer çevre probleminin de Denizli Belediyesi’nin evsel atıklar konusundaki yükümlülüklerini tam anlamıyla yerine getirememesi olduğunu söyleyen Başkan İbrahim Gür, yanlış kimyasal ilaç ve gübre kullanımının da Denizli’nin başını ağrıtan problemlerden biri olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı