REKLAMI GEÇ

Seracılara müjde!

Seracılara müjde!

AKP Denizli Milletvekili Salih Erdoğan, Denizli’de seracılık yatırımı yapacak sanayicilerin yakındığı ve İmar Kanunu’nda değiştirilmesini istediği madde hakkında, gerekli düzenlemenin yapıldığını müjdeledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Aralık 2009 Perşembe, 18:09

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, İmar Kanunu’ndaki düzenleme nedeniyle, sera yatırımı konusunda, çekinceleri bulunan sanayicilere müjdeli bir haber verdi. Erdoğan, seracılık yatırımı yapacak sanayicilerin İmar Kanunu’nda değiştirilmesini istediği maddede, gerekli değişikliğin yapıldığını söyledi. Bu değişiklikle, seracılığın önündeki bir engelin daha ortadan kaldırıldığını belirten Erdoğan, “Seracılık yapmak isteyen yatırımcılarımız ile Denizli Ticaret Borsası Başkanımızın, Denizli Sanayi Odası Başkanımızın, Denizli Ticaret Odası Başkanımızın, İl Özel İdaresi’nin yakından takip ettiği ve Valimiz Sayın Yavuz Erkmen’in de destek verdiği, zaman zaman da milletvekili olarak beraberce yaptığımız çalışmalarda gündeme gelen tarımsal yatırımların maliyetini ve bürokratik işlemleri arttıran bir konu olan, İmar Kanunu’nun 27. maddesinde istenen değişiklik yapıldı ve seracılığın önündeki bir engel daha ortadan kalktı” dedi.

Tarımsal amaçlı yatırımlarda, özellikle sera vb. örtü altı tarım yapılan tesislerin projelerinin hazırlanması ve bunların ruhsatlandırılması aşamasında, önceden önemli miktarlarda para ödendiğini hatırlatan Erdoğan, “İmar Kanunu’nun, 27. maddesinde ruhsata tabii olmayan yapılar arasında seralara yer verilmediği için seraların yapımı (Yapı Denetimi Hakkında Kanun gereğince) yapı denetimine tabii olmaktaydı. Bu da proje, vize, tasdik ücreti ödenmesini gerektirdiğinden, hem yatırımları geciktiriyor hem de yatırım kaynaklarının üretim yerine bürokratik işlemlere harcanmasına neden oluyordu. Bir örnek verirsek, sera yapmak isteyen bir yatırımcımız, 150 dekar bir sera yapımı için 1 milyon liranın üzerinde proje ücreti ve yapı denetim ücreti ödemek zorunda idi. İmar Kanunu’ndaki bu son değişiklikten sonra, yatırımcılarımız, İl Özel İdaresi’nin veya Bakanlığın taşra teşkilatlarının imzalayacağı projeleri, yine İl Özel İdaremizin veya Bakanlığımızın taşra teşkilatına bağlı mühendislerin fenni denetimi altında, ücret ödemeden veya çok cüzi bir masrafla yatırımlarını yapabileceklerdir” diye konuştu.

Erdoğan, “Bu değişiklikten sonra Organize Seracılık Bölgemizde ve diğer alanlarda seracılık yatırımlarında önemli yatırımlar gerçekleştirilecektir. Böylece yatırım maliyeti düşürülmüş, yatırımcıları yatırım yapmaktan caydıran bir engel de ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı