REKLAMI GEÇ

Su kayıt altına alınacak

Su kayıt altına alınacak

Denizli’de Sulama Veri Tabanı ve Sulama Tesislerinin Sayısallaştırılması çalışmalarında görev alan teknik personellere dizüstü bilgisayarı dağıtımı yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “Bu çalışma ile yeni sulama yatırımlarının yönlendirilmesi, su kaynaklarının potansiyeli belirlenecektir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2015 Çarşamba, 14:59

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Arazi Islahı ve Sulama Sistemleri Daire Başkanlığınca başlatılan “Sulama Veri Tabanı ve Sulama Tesislerinin Sayısallaştırılması” projesi, Denizli’de hayata geçirildi. Proje kapsamında, il genelinde veri tabanı çalışmalarında kullanılmak üzere ilçe müdürlüklerinde görevli teknik personele dizüstü bilgisayar dağıtımı yapıldı.

“ARTIK SU AKACAK BİZ BAKMAYACAĞIZ”
Projenin Türkiye’de su ile ilgili gerçekleştirilen ilk çalışma olduğuna belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “Artık su akacak, biz bakmayacağız. Bakanlığımızca başlatılan proje ile oluşturulan Tarımsal Sulama Veri Tabanı’nın üreticiyi doğru alanda, doğru zamanda, doğru miktarda ve doğru ürüne yönlendirmede çok önemli. Bu proje ile ilimizde su kaynaklarının potansiyeline göre geliri en yüksek düzeyde tutacak ürün desenin belirlenmesinde, aşırı sulamalar nedeniyle toprak ve su kaynaklarımızın olumsuz etkilenmesinin önüne geçilmiş olacak. Ayrıca, su dağıtımına esas performansların tesis bazında izlenebilmesi, kaçak ve izinsiz suyu kullanımlarının önlenmesi, başarılı bir sulama yönetimi için ihtiyaç duyulan temel verilerin parsel bazında analizi içinde bu çalışma çok önemli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı