REKLAMI GEÇ

Sulama Birlikleri özelleşecek mi?

Sulama Birlikleri özelleşecek mi?

Sulama birliklerinin belediyelere ya da özel sektörlere devredilmesi gündemde. Kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclis’nde bekliyor. Pamukkale Sulama Birliği Başkanı Ahmet Ekinciler, “Sulama birlikleri kapatılıp özelleştirilirse çiftçi perişan olur” dedi.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 15 Mart 2015 Pazar, 10:20

Sürekli borçlarıyla gündeme gelen sulama birliklerinin belediyelere, DSİ’ye ya da özel sektörlere devredilmesi için bir kanun tasarısı hazırlandı. Tasarı henüz yasalaşmadı. Sulama birlikleri ise bu tasarıya tepkili. 

Pamukkale Sulama Birliği 120 kilometre ana kanal ve 972 kilometre ara kanal sulama ağıyla Türkiye’nin en büyük 5’inci sulama birliği.

Denizli’de 100 bin hektar alana sulama hizmeti veren Pamukkale Sulama Birliği’nin Başkanı Ahmet Ekinciler, “3 yıldır Türkiye genelinde Sulama birlikleri kapatılacak diye mecliste görüşmeler sürüyor. Yaklaşık 6 aydır da sulama birliklerinin kapatılıp belediyelere ya da DSİ’ye devredilmesi için kanun hazırladılar. İç güvenlik paketi tartışması dolayısıyla bu bizim kanun beklemede. Bizim durumumuzda belirsizliğini koruyor. Biz Pamukkale Sulama Birliği olarak buna karşıyız. Çiftçi de kapatılmasını istemiyor. Diyelim ki Pamukkale Sulama Birligi Denizli Büyük Şehir Belediyesi’ne bağlandı. 100 bin hektar alanı belediye nasıl sulayacak. Bu işler kolay zannediyorlar. Ama kolay değil. DSİ’ ye bağlanırsa o da zor bir durum. DSİ bununla baş edemez. Böyle olunca özel sektöre satılır. Çiftçi suyun parasını her zaman ödeyemiyor. Biz yarı resmi bir kurum olarak, bu borcu erteliyoruz, çiftçinin suyunu veriyoruz. Su vermesek mahsul yanar. Sulama birlikleri başka kuruma geçerse çiftçinin durumu çok kötü olur. Çiftçi gününde parayı ödeyemezse su kesilir böyle olunca mahsul yanar. Denizli, Antalya, Afyon, Isparta pilot bölge seçilmiş. Önce bu illerdeki sulama birlikleri kapatılacak. Biz çiftçinin suyunu Bakanlar Kurulu kararına göre düşük fiyata satıyoruz. Ama sulama birliği özelleşirse su pahalıya satılır. Çiftçi iflas eder. Sulama birlikleri kapatılmamalı” dedi.

Yorumlar

ismail   -  Bağlantı 10 Aralık 2015, 18:50

Bencede d.s.y.devredilsin geçici olarak çalışanlar perişan oluyor 6 ay çalış 6 ay yat böyle bir haksızlık olur mu

Bermekoglu   -  Bağlantı 27 Kasım 2015, 20:00

Belediye ya da dsi ye devredilsin, müdürlük yapılsın. Hiç olmazsa feodal yapıdan kurtulur bu birlikler. Başkanların rant yerleri, zenginlik kuracakları şirket gibi görüyorlar. Maaş istendimi durun şimdi sıkıntım var, sanki bizim sıkıntımız yok..

Hasan   -  Bağlantı 12 Kasım 2015, 16:07

Aynen arkadaşlar DSi ye devredilsin

zafer   -  Bağlantı 14 Haziran 2015, 16:45

sulama birliklerinin devrolmasını istemeyenler kesin ve kesin başkanlar ve oradan rant sağlayan kişilerdir ç

ayhan   -  Bağlantı 14 Haziran 2015, 16:35

sulama birlikleri başkanlara babalarından miras kalmış gibi yönetiliyor ve harcanıyor eğer belediyelere geçer veya devrolursa devlete çok katkı sağlayacağına ve çiftçilere daha iyi hizmet geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın

İclal   -  Bağlantı 28 Mart 2015, 15:44

Türkiye’de ki sulama birliklerinin büyük bir bölümü Başkan’ın özel işyeri gibi hizmet veriyor. Bu durumdan büyük rant sağlanıyor. Devletin sunduğu imkanları kendi lehlerine tabiri caizse sömürüyorlar.

saim benli   -  Bağlantı 24 Mart 2015, 13:04

sulama birlikleri bencede devir olsun cunku ıstedıklerı gıbı yonetıyolar devir olursa devletede buyuk karı olur personel ıcınde ıyı olur

cüneyt inanç   -  Bağlantı 17 Mart 2015, 19:43

bence dsi ye devir etsinler dsi sulama birliklerine müdür atasınlar başkalıkla buiş yürümüyor müdürlükle buiş bataklıktan kurtulur bence sulama birliği yerine sulama müdürlüğü başkanlık saltanatı sona erer ozaman

KEMAL ALİ   -  Bağlantı 15 Mart 2015, 17:21

Belediyelere devir olması bence daha iyi olacak cindere iletim barajınında bu ova içinde cok daha verimli olacaktır.türkiye genelinde sulama birliklerinin yüzde 75 borçlu ve batık durumda.Birlik başkanlarının tbiki saltanatı biteceğinden sıkıntılı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı