REKLAMI GEÇ

SUSUZ BIRAKTILAR!

SUSUZ BIRAKTILAR!

Denizli’de, yeni alt yapı şebekesine su bağlantılarının yapılmasında yaşanan aksaklık 16 mahalleyi susuz bıraktı. 36 saati geçen susuzluk nedeniyle vatandaşlar artezyenler önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Belediye su tankerleri ve itfaiye araçlarıyla su taşıyarak sıkıntıyı gidermeye çalıştı.

/ DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2010 Çarşamba, 17:08

Denizli’de 2 yıldır süren alt yapı çalışmaları kapsamında kent merkezinde 16 mahallenin kanalizasyon ve içme suyu şebekesi yenilendi. 4 ayrı etapta aynı anda başlayan çalışmaların bitmesinin ardından kentin ana arterlerinin birbirine bağlanacağı duyuruldu. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, medya karşısına çıkıp Salı günü yeni içme suyu şebekesinin devreye gireceğini, akşam saat 21.00’den itibaren küçük bir bölge hariç kentin bu 16 mahallesine yeni şebekeden su verilmeye başlanacağını söyledi.

Ancak yeni şebekelere geçiş başkanın dediği kadar kolay olmadı. Yeni şebeke bağlantısı için belediyenin yaptığı su kesintisinin süresi 2 günü bulunca, vatandaşlar artezyenlere koştu. Ellerinde su şişeleri, kovalar ve damacanalarla su arayan insanların ilginç görüntüler oluşturduğu kentte, belediyeye öfke var. Vatandaşlar, alt yapı çalışması nedeniyle 2 yıldır yaşadıkları su sıkıntılarının üzerine yaşanan bu uzun su kesintisi yüzünden zor durumda kalmaktan ve belediyede kendilerine ayrıntılı bilgi verecek muhatap bulamamaktan şikâyetçi.

Oluşan uzun artezyen kuyruklarının basın tarafından görüntülendiğini duyan belediye yetkilileri önce yığılmaların olduğu bölgelere zabıtalarını yönlendirdi, ardından sıkıntıyı gidermek için itfaiye araçları ve su tankerleri ile kuyrukların uzadığı bölgelere su taşıyarak sıkıntıyı gidermeye çalıştı.

TAMAMLADIK SIRA ÜST YAPIDA DEMİŞTİ!
Başkan Zeybekci, 13 Temmuz 2010 itibariyle merkezdeki 16 mahalleyi kapsayan alt yapı çalışmalarının 4 etabının ana bağlantısını gerçekleştirildiğini yani küçük bir alan dışında altyapı çalışmalarının sona erdiğini duyurdu. Dün (13.07.2010) akşam saatlerinde yeni şebekeden içme suyunun verilmeye başlanacağını dile getiren Zeybekci’nin bu sözleri gerçekleşmedi.

“SIKINTI OLACAK”
Vatandaşın 3 gündür çektiği sıkıntıya rağmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, yeni su şebekesine su verdiklerini halka duyurmak için İncilipınar Mahallesi’nde bir toplantı yaptı. Kahvede vatandaşlarla sohbet eden ve Denizlililerin artık su içerken hiçbir şey düşünmelerine gerek kalmadığını belirten Başkan Zeybekci, kahve önündeki itfaiye vanasını açtırdı ve akan sudan vatandaşlarla beraber içti. Zeybekci, dün kesinti yapılan 16 mahalleye su verildiğini ancak bazı bölgelerde sıkıntı yaşandığını belirterek, “Bugün akşama kadar her yere su verilecek. Bugün gece 12 sıralarında, yeni hatlarla su verdikten sonra, eski hatlarla bağlantılı olan Akkonak Mahallesi’nde bir tek yerimiz var. Yeni çelik hatlarla dün su verdik, hiç bir sorun yaşamadık. Sadece eski hatla bağlantısı olan bir yer, çelik hattan gelip de asbest boruya geçen tek bir yer var. Orda saat 4-4.5 sıralarında bir problem yaşadık. Orayı da çelik hatta dönüştürüyoruz. Sadece orda sıkıntı var. Bazı yerlerde, böyle uçlarda bağlantı olan yerlerde sıkıntı yaşadığımız olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı