REKLAMI GEÇ

Tarımda rakibimiz Aydın değil Amerika’dır

Tarımda rakibimiz Aydın değil Amerika’dır

AKP’li vekil Ekici, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, verimli ve rekabetçi, dünya pazarlarında satılabilen, ve gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik organik tarım yapanlar ile İyi Tarım Uygulamalarına Destekleme Ödemesi yapılacağı müjdesini verdi.

/ DENİZLİHABER / 22 Ocak 2010 Cuma, 17:49

Ak Parti Denizli Milletvekili Dr. Mithat EKİCİ, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, verimli ve rekabetçi, dünya pazarlarında satılabilen, ülkeye döviz kazandıran tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, ve gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik organik tarım yapanlar ile İyi Tarım Uygulamalarına Destekleme Ödemesi yapılacağı müjdesini verdi.
Günümüzde artık modern tarıma geçilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Ekici, “Tarımda verimliliği artırmak için, ürünü bol miktarda ve ucuza üretmek gerekir. Bunun için geleneksel tarımı bırakıp daha modern tarım teknikleri uygulanmalıdır. Sertifikalı tohum, sertifikalı fidan, sulu tarım ve daha büyük arazilerde büyük çapta tarım yapılmalıdır. Tarım Bakanlığı, sertifikalı tohum ve sertifikalı fidanı desteklemekte ve ürünlerine de daha yüksek fiyat verilmektedir. Sulama sistemleri için ziraat bankası 5 yıla kadar sıfır faizli krediler vermekte, toplu sulama projeleri için kırsal kalkınmadan da %75’e kadar hibe destekler sağlamaktadır. Toplulaştırmaya da hızla devam edilmektedir. Bu bağlamda 2 yıl içerisinde Denizlide toplulaştırılmayan arazi kalmayacaktır” dedi.
Ekici, “Ak Parti hükümetinin halk sağlığına verdiği önemi dile getirerek, halkımızın organik üretim yapmasını gönülden destekliyoruz. Bu nedenle, organik tarım yapan çiftçilerimize dekar başına 20 TL destekleme ödemesi yapacağız. Bununla beraber, iyi tarım uygulaması yapan çiftçilere, meyve sebze üretim alanları için dekar başına 15 TL, ayrıca, örtü altı üretim alanları için dekar başına 75 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Organik Tarım Desteklemesi ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin, bu yıl içerisinde 1 Şubat ile 12 Mart tarihleri arasında Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlı oldukları il veya ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Önceden olduğu gibi çiftçilerin ve söz konusu arazilerin Çiftçi Kayıt Sisteminde 2010 üretim sezonunda kayıtlı olmaları, desteklemeden yararlanmaları için bir önkoşuldur” dedi.
Çiftçilerimizin beyanlarının ve arazilerinin denetiminin devletçe yapılacağını hatırlatan Ekici, halkımızı asılsız ve yanlış beyanlarda bulunmamaları konusunda da uyardı. Desteklerden faydalanmanın şartının tüm evrakları doğru ve eksiksiz olarak zamanında teslim etmek olduğunu dile getirdi. Ekici: “Biz ürünümüzü Ankara, İstanbul pazarlarında değil, Newyork, Moskowa, Paris pazarlarında satacak şekilde üretmeliyiz. Bizim rakibimiz Aydın, Manisa, İzmir çiftçileri değil Amerika, Meksika, İspanya çiftçileridir. İhracatta yıllık 30 milyar doları yakalamak ve dünyanın 7. Tarım ülkesi olmak çalışkan, bilinçli çiftçilerimizin katkılarıyla gerçekleşecektir. Tüm çiftçilerimize bereketli ve bol ürünler diliyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı