REKLAMI GEÇ

Tefenlili; Faiz indirimini değerlendirdi

Tefenlili; Faiz indirimini değerlendirdi

Denizli Tüccar, Sanayici ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili Merkez Bankası’nın (MB) faiz indirimini değerlendirdi. Tefenlili, “Kamu bankalarında olduğu gibi özel bankalarda faiz indirimi yapsın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Eylül 2019 Cuma, 13:42

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Merkez Bankası’nın faiz indirimi ile ilgili aldığı kararı değerlendirdi. Alınan kararın piyasaların beklediği bir karar olduğunu söyleyen Tefenlili, açıklamasında kamu bankalarında olduğu gibi özel bankaların da faiz indirimi yapması gerektiğin altını çizdi.

“Merkez Bankası Temmuz ayında politika faizini 4,25 puan indirerek yüzde 24’ten 19,75’e çekmişti. Dün de 3,25 puan indirerek 16,50’ye çekti” diyen Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, “ Merkez Bankasının faiz indirim kararı bankaların fonlama maliyetini ve mevduat faizlerini düşürecek. Merkez Bankasının bu hamlesiyle birlikte kamu bankalarının da faiz indirimine gitmesi iş dünyası adına sevindirici olmuştur. Özel bankaların da kamu bankalarına eşlik etmesini bekliyoruz.Ekonomimizdeki bu olumlu gelişme iş dünyasının artık daha düşük faizle borçlanarak yatırım ve üretim yapmasını sağlayacaktır. Piyasalardaki nakit sıkıntısı çözülürse yatırım artar, üretim artar, istihdam artar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı