REKLAMI GEÇ

TKDK, bu yıl tarım yatırımları için 160 milyon avro hibe dağıtacak

TKDK, bu yıl tarım yatırımları için 160 milyon avro hibe dağıtacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) bu yıl tarım işletmelerini geliştirmek isteyenlere 104 milyon, çiftlik faaliyetlerini çeşitlendirenlere ise 54 milyon avro olmak üzere 160 milyon avro hibe dağıtılacağını duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2020 Perşembe, 12:00

Tarımsal faaliyetlerin Avrupa standartlarında yapılması amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından her yıl belirlenen tarım branşlarına hibe destekler sağlanıyor.

Kurum, bu desteklerden 9’ncusu için çağrıya çıktı. Bu yılki destekler “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ile “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” yapanlara verilecek.

TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, her iki alanda da yatırım desteği için başvurularının 1 Haziran itibariyle alınmaya başlayacağını söylerken, Çiftlik faaliyetlerini zenginleştirme yatırımlarının son başvuru tarihinin 23 Haziran, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar için son başvuru tarihinin ise 30 Haziran olduğunu bildirdi.

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında; 104 milyon avro destek sağlanacağını bildiren Kar, destek oranının ise yüzde 50-70 arasında olduğunu, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme kapsamında 54 milyon avro destek sağlanacağını ve destek oranın yüzde 55-65 arasında değişeceğini söyledi.

Başvuruların online sistem üzerinden yapılacağını, dosyaların ise TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü’nün merkezine teslim edileceğini bildiren Kar, yatırım sürelerinin en fazla 12 olduğunun altını çizerek, “IPARD II Programının dokuzuncu başvuru çağrı ilanına çıkmış bulunmaktayız. Uzun süredir beklediğimiz bu çağrıdan tüm Denizlili yatırımcılarımızın faydalanmaları için yatırımcılarımızdan hızlı davranmalarını istiyoruz.” dedi. Fotoğraf: AA

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı