REKLAMI GEÇ

139 köye gitti 1571 kişi ile görüştü

139 köye gitti 1571 kişi ile görüştü

Denizli’de 2012’in Şubat ayında faaliyete geçen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) İl Koordinatörlüğü, tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Altı ayrı ekiple 139 köyü ziyaret eden 35 uzman personel, 1 571 kişi ile görüştü.

/ DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2013 Salı, 09:58

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Denizli İl koordinatörü Ümit Dağdeviren, tanıtım faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dağdeviren, 2012 yılının Şubat ayında resmi olarak kurulan TKDK İl Koordinatörlüğü’nün 35 kişilik uzman personeli ile köy köy ilçe ilçe dolaşarak tanıtım faaliyetlerini devam ettiğini açıkladı.

Kendisinin de dahil olduğu 35 kişilik uzman kadrosunu6 ayrı gruba ayırdıklarını ifade eden Dağdeviren, “Her grupta bulunan uzman personel rutin olarak ilgili ilçelere oradan köylere hatta bireysel olarak yatırım yapmak isteyen girişimcilere ziyaretler planladık. Yapılan ziyaretler sonrasında durum değerlendirmelerinde bulunduk. İlçelerimize göre yeni stratejiler geliştirerek daha verimli tanıtımlar gerçekleştirmeyi hedefledik” dedi.

İki ay gibi kısa bir sürede 139 köy ve kasabaya gidildiğini ve 1 571 kişi ile görüşüldüğünü açıklayan Dağdeviren, “Yaklaşık 2 aydır devam eden tanıtım süreci sonunda; bu altı ayrı ekibimiz toplamda 94 kez yerinde ziyaretlerde bulunmuştur. Bu ziyaretlerde, 139 köy-kasabaya gidilmiş ve toplamda 1571 kişi ile görüşülmüştür. Bu kişiler içerisinden 502 kişiyi yatırım yapabilecek potansiyelde bulan uzman personelimiz geldiğimiz noktada, önümüzdeki ilk çağrı dönemi olan 11. Çağrı dönemine proje getirmesi muhtemel olan 80 kişi ile temaslara halen devam ettirmektedirler” diye konuştu.

Dağdeviren, amaçlarının önce Denizli özelinde, sonrada Türkiye olarak daha fazla yatırımla, ekonomisi daha da güçlenen ve bunun etkilerinin sosyal yaşamdaki yansımaları ile toplumun refah artışına bir nebze de olsa katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Önümüzdeki aylarda 11. Çağrı dönemi ile proje başvurularını kabul edeceklerini hatırlatan Dağdeviren, yatırım fikri olanlar girişimcileri Delikliçınar meydanında yer alan kurum binasına davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı