REKLAMI GEÇ

Arıcılara karavan desteği

Arıcılara karavan desteği

TKDK Denizli İl koordinatörlüğü Ümit Dağdeviren, gezici arıcılık yapan çiftçinin yaşam standardını geliştirmek amacıyla karavan desteği verdiklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 6 Eylül 2013 Cuma, 15:41

TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, yatırımcı Mustafa Kulatay ile “Arıcılık” yapmak için temin edeceği bal süzme makinesi, dinlendirme tankı, polen kurutma makinesi gibi 10 farklı bal üretimi makine ve techizat alımı üzerine sözleşme imzaladı.

Gezici arıcılık yapmak isteyen Mustafa Kulatay’a ayrıca müteşebbis hibe fonlarından karavan desteği de sağlanacak.

Arıcılıkla ilgide bilgiler aktaran Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, “Ege bölgesi ülkemizde bal üretimi noktasında 2. sırada yer almaktadır ve Denizli ilimiz bu üretimde ön plana çıkacak yatırımlara gebedir.” dedi. “Arılar çiçekleri nektar ve polen toplamak için ziyaret ederler ve bir gram bal için yaklaşık 120.000 çiçek dolaşırlar. Arılar yoksa çiçekler döllenmez ve tarımsal üretim yapılamaz” dedi.

İLK DESTEK KULATAY’A
Dağdeviren, ilk arıcılık projesini kabul etmenin ilimizdeki arıcıları motive edeceğini, arıcılık konusunda yeni yatırım planlayanların, üretim ve üretim sonrasındaki işlemlerini daha kurumsal bir şekilde gerçekleştirmek hatta markalaşmak adına TKDK desteğinin bulunmaz bir fırsat olduğunu belirtti.
denizli-tkdk-aricilara-karavan-destegi-ic

Dağdeviren, üreticiler ve müteşebbisler tarafından hazırlanacak projeler ve kullanılacak fonlarla tarımsal ve hayvansal üretim, işleme sektörü, kırsal alandaki çiftlik faaliyetleri ve kırsal turizm gibi yatırımlar ile kırsal kesimde istihdamın artacağını belirti.

Ayrıca öylerden kentlere olan göçlerin önleneceğini, hatta tersine göçlerin başlayacağını ileri süren Dağdeviren, AB standartlarında işletmelerin çoğalacağını, insanlara yeni ekmek kapılarının açılacağını ve böylece hem Denizli ekonomisine hem de ülkemiz ekonomisine önemli ve büyük katkılar sağlanacağını açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı