REKLAMI GEÇ

TKDK desteklemelerin 6. başvuru çağrısı yapıldı

TKDK desteklemelerin 6. başvuru çağrısı yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı destekleme Kurumu, çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi için verilecek destek başvurularını kabul etmeye başladı. Destekleme projesinde toplam 60 milyon Euro dağıtılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2019 Salı, 15:42

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı destekleme Kurumu, (TKDK) destekleme projelerinin başvurusu için altıncı duyurusunu yaptı. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri kapsamında; bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkârlık ve katma değerli ürünler, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji tesislerinin kurulumuna yönelik yatırımlar desteklenecek.

Destekleme konuları ile ilgili 8 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başvurular kabul edilmeye başlanacak ve 23 Ağustos tarihinde ise son bulacak. Destek oranının yüzde 55 olduğu programın toplam 60 milyon Euro bütçesi bulunuyor.

TKDK’dan yapılan yazılı açıklamada başvuru yapacaklar için ayrıca şu bilgilere de yer verildi:

Altıncı Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 18 (on sekiz) ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberinde yer almaktadır.

Online sistem üzerinden yapılan başvurulara ait dosyaların Denizli İl Koordinatörlüğü 15 Mayıs Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:155 Denizli adresine son teslim tarihine kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

Konu ile ilgili açıklama yapan TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat Kar “IPARD II Programının altıncı çağrı ilanına çıkmış bulunmaktayız. Uzun süredir beklediğimiz bu çağrıdan tüm Denizlili yatırımcılarımızın faydalanmaları için yatırımcılarımızdan hızlı davranmalarını istiyoruz.” dedi.

Kar ayrıca “Başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarının yer aldığı Başvuru kuralları için, Başvuru Çağrı Rehberi (Versiyon 6.0) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) ve İl Koordinatörlüklerinden temin edilmelidir. Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir. Ayrıntılı bilgi için tüm yatırımcılarımızı kurumumuza davet ediyoruz ” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı