REKLAMI GEÇ

Traktörcüler bir arada

Traktörcüler bir arada

Denizli kent merkezinde dağınık halde traktör satışı yapan galeriler artık tek bir noktada buluşuyor.

/ DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2009 Cuma, 19:13

Denizli’nin giriş çıkışlarında ve şehrin farklı bölgelerinde dağınık halde bulunan traktör galerileri Denizli Belediyesi’nin tek noktada toplanma önerisi ile inşa edilen “Traktör Galerileri Sitesi”ne taşınıyor. Traktör galerileri bundan böyle İzmir Yolu üzeri Kumkısık Köyü mevkiinde, Denizli Belediyesi’nin alt ve üst yapı çalışmalarını tamamladığı alanda hizmet verecek.
Kent merkezinde dağınık halde bulunan irili ufaklı 40 esnaf bu hafta sonu Üçgen mevkiinde oluşturulacak konvoyla yeni yerlerine taşınacak. Denizli Belediyesi’nin kent giriş çıkışlarında yaptığı düzenlemelerin bir parçası olan uygulama aynı zaman da örnek teşkil ediyor. Traktör galerilerinin tek bir noktaya taşınması Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu uygulama ile amaçlarının kent giriş çıkışlarında oluşan kötü görünümün önüne geçmenin yanı sıra traktör satışı yapan ve kentin farklı bölgelerinde bulunan esnafın daha rahat ortamda satış yapmasını sağlamak olduğunu belirten Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “ Dar alana sıkışmış, trafik akışının yoğun olduğu ve bu sebeple müşterilerin park problemleri yaşadığı, ulaşımın kimi zaman zorlaştığı alanlardan esnafımız nihayet kurtuldu ”dedi.
Geçtiğimiz yıllarda traktör galerilerini tek bir noktaya taşınması fikrini getirdiklerinde esnafın bu öneriye sıcak baktığını belirten Başkan Zeybekci,“ Kent giriş çıkışlarında yaptığımız değişim herkes tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu yapısal değişimin yanında kentsel gelişim gerisinde kalmış bazı alışkanlıklarında değişmesi gerektiğini biliyoruz. Çiftçilerin köyden kente geldikleri ilk mekan Otogar ve Üçgen bölgesi olduğu için doğal olarak traktör satıcıları bu bölgelerde faaliyetlerini sürdürmüşler. Ancak Denizli eski Denizli değil. Kent gelişiyor ve büyüyor. Eski alışkanlıklar ortadan kalkıyor. Bu sebepten dolayı geçtiğimiz yıllarda esnafımıza getirdiğimiz öneri ile galerilerin tek bölgeye taşınması gerektiğini söyledik. Bu konuya sıcak bakan galeri sahiplerinden bize yer göstermelerini istedik. İzmir Yolu üzeri Kumkısık Köyü mevkiinde yeni inşa edilen“Traktör Galerileri Sitesi” ile ilgili tüm alt yapı üst yapı ve imar işlerini Denizli Belediyesi’nin imkanlarını kullanarak yaptık. Şimdi yeni yerlerinde kendilerine yakışır bir ortamda satışlarını gerçekleştirebilecekler. Son derece modern inşa edilen alanda tüm esnafımıza bol kazançlar diliyorum. Bu uygulama aynı zaman da bir örnek teşkil etmeli. Umarım şehrin farklı bölgelerinde bulunan oto galericilerde böyle bir talepte bulunup tek bir merkezde toplanmak isterler. Biz onlara da her türlü yardımı yapmaya hazırız. Yeter ki bize sunulan teklifin kent yaşamına katkı koyacağına inanalım” diye konuştu. 40 galerinin aynı alanda satış yapacağı son derece modern bir yapıya sahip olan “Traktör Galerileri Sitesi” yaklaşık 2 milyon 800 bin TL’ye mal oldu. Denizli Belediyesinin tüm alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladığı sitenin toplam alanı 17 bin 650 metrekare. 4 bin 600 metrekarelik yeraltındaki kapalı oto parkı ve sosyal donatıları ile Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Traktör Galerileri Sitesi” hem burada satış yapan esnafın hem de alıcıların her türlü ihtiyacı düşünülerek inşa edildi. Yapımı 20 ayda tamamlanan siteye 04 Temmuz 2009 Cumartesi günü (yarın) saat 11:00’de Üçgen mevkiinde toplanacak olan galericiler traktör konvoyu oluşturarak toplu halde taşınacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı