REKLAMI GEÇ

Türkiye’nin 4’ncü büyük üretici Denizli’de nar hasadı başladı

Türkiye’nin 4’ncü büyük üretici Denizli’de nar hasadı başladı

Denizli’de son yıllarda tarım deseni arasına karışan ve önemli miktarda ürünün alındığı narda hasat başladı. Türkiye’nin en büyük 47ncü üreticisi konumundaki Denizli’de 50 bin tona yakın rekolte bekleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Eylül 2020 Çarşamba, 17:59

Türkiye’nin ihracata yönelik en kaliteli narlarının yetiştiği Pamukkale ovasında hasat başladı. Özellikle Irlıganlı’da önemli bir gelir kaynağı sağlayan narın çoğunluğu doğrudan ihracata gönderiliyor.

Dekardan 3 tona yakın ürünün alındığı, 23 bin 724 dekar alanda ekili bulunan nardan bu yıl 50 bin tona yakın rekolte bekleniyor. Bu üretimle Denizli Ege Bölgesinde 2’nci Türkiye’de ise 4’ncü sırada yer alıyor.

Denizli’de Buldan, Güney ve Sarayköy nar bahçeleri bulunurken, mikroklimatik iklim nedeniyle özellikle Pamukkale ilçesinde üretilen narlar daha çok rağbet görüyor.

Hicaz narının tat, renk, aroma, kalite ve kantitesinin yüksek olması, pestisit kalıntısı probleminin olmayışı ihracatçı firmaları özellikle Irlıganlı ve bölgesinde üretilen nara yönlendiriyor.

Denizli’den aldığı narları yurt dışına satan Mevlüt Erarslan 2020 yılı nar hasadından çok memnun olduklarını ifade ederek özellikle Avrupa’dan yoğun talep aldıklarını söyledi.

İlçede üretilen narlar Bakanlığımızın iyi üretim metodları ile belirlenmiş entegre mücadele, iyi tarım uygulamaları v.b. projeler kapsamında üretilmektedir. İl Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalarda kayıt altındaki üreticilerin izlenebilir, insan sağlığını tehdit etmeyen, çevreye duyarlı üretim metodları ile ürettikleri ve hijyenik şartlarda hazırlanan narların %70-80’i başta AB ülkeleri olmak üzere Rusya Federasyonu ve Ukrayna’ya ihraç edilmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı