REKLAMI GEÇ

Tütün alımı başladı 240 milyon TL gelir bekleniyor

Tütün alımı başladı 240 milyon TL gelir bekleniyor

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, geçen yıl 12 ilçede tütün üretimi yapıldığını, bu ürünün Denizli ekonomisine 240 milyon lira katkı sağlamasınin beklendiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2016 Çarşamba, 12:06

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, geçen yıl il genelinde 11 bin 350 çiftçinin tütün üretimi için şirketlerle sözleşme imzaladığını, tütün üretiminin Acıpayam, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çivril, Güney, Kale, Pamukkale, Serinhisar ve Tavas’ta yapıldığını ifade etti.

denizli-tutun-alimi-basladi-ic-2

Yaklaşık 227 bin dekar alanda üretimi gerçekleştirilen tütün rekoltesinin 18,5 bin ton olmasının beklendiğini bildiren Kutlu, Denizlili çiftçilerle sözleşme yapan sekiz şirketin alımlara başladığını, alımların bu ayın sonunda bitmesinin beklendiğini kaydetti.

EN FAZLA TÜTÜN ÜRETEN İLÇELER
Kutlu, en fazla tütün üretimi yapan ilçelerin 3 bin üreticiyle Tavas, 2 bin 900 üreticiyle Kale ve ve bin 800 üreticiyle Acıpayam olduğunu, çiftçi başına ortalama 20 dekar arazide üretim yapıldığını söyledi.

denizli-tutun-alimi-basladi-ic

ÜRÜN BAZINDA 3. SIRADA
2015 yılı ürünü tütünden Denizli ekonomisiyle 240 milyon lira katkı sağlaması beklenmediğini belirten Kutlu, gayrisafi üretim değerlerine göre tütünün üzüm ve buğdaydan sonra 3. sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı