REKLAMI GEÇ

“Ülkeyi yağmalamaları için olanak verildi”

“Ülkeyi yağmalamaları için olanak verildi”

Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, “Ülkemizde genel politika süreçleriyle büyük bir uyum içinde, çevre alanı da yıllar boyunca istismar edilmiş, bir talan ve yağma olanağı olarak yerli ve yabancı sermayenin hizmetine sunulmuştur” dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2009 Cuma, 18:47

Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür,  5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, geleceğimizi karatmamak ve yaşanabilir bir dünya için, üretimin insan odaklı olması gerektiği söyledi. Çevre olgusunun, çevre sorunlarının ve bu sorunların çözümü yönündeki politikaların, son dönemde, politik-ekonomik tartışmaların odağına yerleştiğini vurgulayan Gür, “Çevre sorunlarının doğal yaşamı ve insanlığı tehdit eder noktaya gelmesi, sorunun yaşamsal önemini de ortaya koymuştur. Böylece erozyondan su kirliliğine, küresel ısınmadan radyoaktif atıklara kadar uzanan bir dizi çevresel sorun, konuya bütünsel ve çevrebilimsel bir yaklaşımla çözüm getirme gereğini tartışılmaz kılmıştır” dedi.

Gür, “Türkiye’de, Dünya Bankası ve IMF politikaları ile şekillenen ekonomik yönelimler, devletin yeniden inşa süreci ve özelleştirme, emekçi sınıfları ve kent yoksullarını açlık sınırına getirmiş bulunuyor. Bu ortamda, sözde demokrasi vaatleri, AB söylenceleri, tüketim toplumu şiarını propaganda haline getiren sermaye çevreleri ve siyasi iktidar; kent ortamlarını, doğal ve kültürel çevreyi, ormanları, tarım alanlarını ve kıyıları yağmalayarak toplumsal bir akıl yitimine neden olmaktadır” diye konuştu. Türkiye’de, genel politika süreçleriyle büyük bir uyum içinde, çevrenin de yıllar boyunca istismar edildiğini, bir talan ve yağma olanağı olarak yerli ve yabancı sermayenin hizmetine sunulduğunu ifade eden Gür, “Çevre sorunlarına ilişkin politika yoksunluğu ve yasal karmaşa, denetim ve yaptırım eksikliği gibi sorunlar; doğal olay olan depremlerin katliama, yağışların sel felaketlerine, yanlış yerleşim politikalarının rant kavgalarına, çöp dağlarının bombalara dönüşmesine neden olmaktadır. Çevre alanında, doğal varlıklarımızın korunması ve gelecek kuşaklara taşınması, bir insanlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. O halde, çözüm yolunda da son sözü insanlığın söyleyeceği açıktır” dedi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı