REKLAMI GEÇ

Üreticiye hububat desteği

Üreticiye hububat desteği

“Kuraklık Nedeniyle Atıl Kalan Hububat Alanlarının Tarıma Kazandırılması” projesi kapsamında Tavas ve Acıpayam’da üreticilere yüzde 50 hibeli hububat tohum dağıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2021 Cuma, 17:29

Programa Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal, Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya ile birlikte il ve ilçe protokolünün yanı sıra üreticiler katıldı.

Bu yıl kentte yaşanan kuraklık nedeniyle müdürlükçe hazırlanan ve bakanlıkça finanse edilen “Denizli İlinde Kuraklık Nedeniyle Atıl Kalan Hububat Alanlarının Tarıma Kazandırılması” projesi kapsamında Acıpayam, Tavas ve Kale’de yüzde 50 hibeli olarak 117 bin kilogram sertifikalı hububat tohumluğunun dağıtımına başlandı.

Yüzde 50 hibe destekli tohum dağıtım töreninde konuşan İl Müdürü Yılmaz Erkaya, üç proje ile bu yıl toplamda 269 bin kilogram sertifikalı hububat tohumunun %50 hibeli olarak Çal, Çivril, Baklan, Acıpayam, Tavas ve Kale’de dağıtıldığını belirterek, üreticilere 1 milyon 500 lira tohum desteği yapıldığını ifade etti. Erkaya uygulanan projeler ile hububat üreticilerinin desteklenmesinin yanı sıra boş arazilerin tarıma kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı