REKLAMI GEÇ

Üreticiye yüzde 50 hibeyle buğday tohumu desteği

Üreticiye yüzde 50 hibeyle buğday tohumu desteği

Denizli Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından su kısıtlaması yapılan Çal, Baklan ve Çivril’de 484 üreticiye yüzde 50 hibeyle 100 ton Eminbey makarnalık buğday çeşidi tohumluk dağıtımı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2021 Pazartesi, 14:51

Denizli’de bitkisel üretimi artırmak amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarağından hazırlanan ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen “Denizli İlinde Su Kısıtlaması Yapılacak İlçelerde Sertifikalı Hububat Tohumluğu Kullanarak Münavebe Uygulama Projesi’’ kapsamında Çal, Baklan ve Çivril’de hububat üreticilerine yüzde 50 hibeli olarak Eminbey makarnalık buğday çeşidi tohumluk dağıtımı yapıldı.

Denizli Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Saffet Üge, proje ile 100 ton tohumluğun üreticiye dağıtıldığını ve yaklaşık 5 bin dekarda ekimi yapılacağını belirterek, “Proje 2021-2022 üretim döneminde yeterli yağış alınamaması durumunda su kısıtlaması planlanan bölgede ve talep eden 484 üreticiyi kapsamaktadır. Bu proje ile tahıl üretiminin ve kalitesinin yükseltilmesinin yanı sıra uzun yıllar ayçiçeği üretimi yapılan bu alanlarda, Canavar otu ile bulaşık olan toprakların hububat ile münavebe edilmesi planlanmaktadır. Protein kalitesi yüksek olan çeşidin bölgede yaygın üretimi ile pazarlanmasına da olumlu yansıyacağı düşünülmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı