REKLAMI GEÇ

Üzümde ilaç kalıntısına dikkat çektiler

Üzümde ilaç kalıntısına dikkat çektiler

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Üzümde Pestisit Kalıntısı” toplantısında üzüm üretimi ele alındı, standartlara uygun ilaçlama ve üretim hakkında bilgiler verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2016 Pazar, 11:26

Denizli Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Himmet Yılanlı, ziraat mühendisleri, zirai ilaç bayileri, il ve ilçe müdürlüğünde görevli teknik elemanlar katıldı.

İl Müdürü Sezgin Kutlu’nun başkanlık ettiği toplantıda bitki koruma ürünlerinin önerilmesi, uygulanması ve kayıt işlemleri hakkındaki yönetmelik, bitki koruma ürünleri toptan ve perakende satılması hakkındaki yönetmelik, Denizli’de varlığı yeni tespit edilen ve karantina etmeni olan Drosophilia Suzuki (Meyve sineği), ilaç kalıntısı, maximum rezüdü limiti ve direnç konuları işlendi. Denizli için bitkisel üretimde lokomotif görev yapan sofralık ve kurutmalık üzümde pestisit kalıntısına vurgu yapıldı.

Avrupa Birliği’nde kuru üzümde kalıntı ile ilgili tüm kararları belirleyen Hamburg Borsası’nın regülasyonunda CHLOPYRİFOS etkili aktif maddesinin bugünkü 0,5 ppm olan MRL değeri 10 Ağustos 2016 tarihinden sonra 0,01 ppm olarak belirlenmesi kuru üzümde olduğu kadar ilimizden AB’ne ihracatı yapılan sofralık üzüm, armut, elma şeftali, domates, biber, kavun, karpuz, kivi ve lahana içinde tahdit getirilmiş olduğu vurgulandı. Bununla birlikte BKÜ satan bayilerin reçete yazan teknik elemanların ihracata konu ürünleri hangi ülkeye satacaklarsa o ülkenin gıda kodeksindeki MRL değerlerine göre hazırlamaları gerektiğini üreticilerle paylaşmaları konusu özellikle ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı