REKLAMI GEÇ

Vali Kocatepe’ye toplulaştırma brifingi

Vali Kocatepe’ye toplulaştırma brifingi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Vali Şükrü Kocatepe’ye “Denizli’de Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri” konusunda brifing verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2015 Salı, 11:34

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Vali Şükrü Kocatepe’yi Denizli’de gerçekleştirilen arazi toplulaştırma ve tarla içi genişletme çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Denizli’de tarım işletmelerinin ülke genelinde olduğu gibi parçalı ve dağınık bir yapıya sahip olduğunu belirten Kutlu, modern tarım işletmeciliği ile daha az zaman ve daha az işgücü kullanımı ile çiftçiliğin yapılması için bu parçalılığın ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Kutlu, “İlimizde, tüm ovalarda ve arazi toplulaştırmaya müsait arazilerde arazi toplulaştırma çalışmaları yapmak, tarım arazilerinde parçalılığı azaltmak, düzenli ve ideal parsel şekilleri oluşturmak, her parseli yol ve sulama ağı ile irtibatlandırmak, ulaşımdan dolayı meydana gelen kayıpları önlemek ve yakıt tasarrufu sağlamak, işlenebilir arazi miktarını artırmak, kullanılmayan küçük parçalı arazileri tarıma kazandırmak hedefleriyle çalışıyoruz. Arazi toplulaştırma çalışmalarımız sonucu hisselilik, sulama ve ulaşımdan kaynak¬lanan sosyal huzursuzluklar önlenerek yargı yükünün de azaltılması sağlanacaktır. Toplulaştırma projeleri ile birlikte yapılmakta olan yüzey tahliyeleri ile tarım arazilerinde oluşan su erozyonu¬nun önüne geçilmesi ve yapılan ıslah çalışmaları ile taban suyu seviyesi düşürülerek, tuzluluk ve alkaliliğin sorununun giderilmesi gibi birçok faydalar elde edilecektir” dedi.

Kapanmadan önce Özel İdare ve Köy Hizmetleri tarafından 51 bin 58, Baklan Belediyesi tarafından 328, DSİ tarafından da 2 bin 966 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışması yapıldığını hatırlatan Kutlu, bakanlık tarafından da 24 bin 29 hektar alanda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapıldığını, 39 bin 805 hektar alanda ise projenin sürdüğünü açıkladı.

Kutlu, Vali Kocatepe’ye verdiği brifingde il genelinde gerçekleştirilen çalışmalar, ölçüleri ve projenin geldiği aşamaya ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi.

TOPLULAŞTIRMADA KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK
Arazi toplulaştırma çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Vali Şükrü Kocatepe, sıkıntılı bir konu olan arazi toplulaştırma işlemlerinin Denizli’de kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı