REKLAMI GEÇ

Ziraat Odası Başkanı Gemici, kuraklığın vurduğu bölgelerin afet bölgesi ilan edilmesini istedi

Ziraat Odası Başkanı Gemici, kuraklığın vurduğu bölgelerin afet bölgesi ilan edilmesini istedi

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, kuraklıkla karşı karşıya olan bölgeleri inceledi. Çiftçinin çaresiz ve zor durumda olduğunu belirten Gemici, 100 dekar alanın incelenmesini ve etkilenen yerlerin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2021 Cumartesi, 16:36

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, kuraklık olan bölgeleri inceledi. Çiftçilerin büyük zararda olduğunu belirten Gemici yüzde 70, 80 zararla karşı karşıya olunduğunu belirtti.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ
Yağmur yağmadığından dolayı Adıgüzel barajındaki su seviyesinin düştüğünü belirten Gemici, “Tahminen ÇKS’de kayıtlı olan olmayan 100 dekar alan var bunun ne kadarı etkilendi ne kadarı etkilenmedi parsel bazında bakılıp afet bölgesi ilan edilmeli. Bununla ilgili başvuruyu da gereken yerlere yapacağız” dedi.

ÇİTFÇİ MAĞDUR, VAADELİ BORÇ ÖDEMELERİ FAİZSİZ ERTELENMELİ
Çiftçinin çok kötü durumda olduğunu söyleyen Gemici, “Gereken tespit hemen yapılsın çaresine bakılsın ne devlet ne çiftçi mağdur olmasın” dedi.

Gemici “Çiftçi şu an çok kötü durumda kara kara düşünüyor. Hem pandemi hem kuraklıkla uğraşıyor. 30 Haziran vadeli borç ödemeleri faizsiz olarak ertelenmeli. Büyük bir kayıpla karşı karşıyayız. Tüm emekler boşa gidecek” diye konuştu.

KURAKLIK ZARARI ÇOK BÜYÜK
Gemici, Pamukkale’nin Karakurt Mahallesi’ndeki hububat ekili kıraç alanlarda kuraklık zararının çok olduğunu belirtti.

Gemici’nin kuraklık olan bölgelerde incelemeleri sürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı