REKLAMI GEÇ

Zirai ilaç atıkları ayrı toplanacak

Zirai ilaç atıkları ayrı toplanacak

Denizli Merkez Ziraat Odası, zirai ilaç atıklarının ayrı toplanması için yaptırdığı 10 adet özel konteynırı çiftçinin yoğun olarak kullandığı bölgelere yerleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2014 Çarşamba, 17:59

Merkez Ziraat Odası, tarımda kullanılan zirai ilaçların kullanıldıktan sonra rastgele atılmasıyla oluşan kirliliği ve insan sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak amacıyla özel konteynırlar yaptırdı.

Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, oda olarak yaptırdıkları 10 adet özel konteynırı ilaçlamanın yoğun yapıldığı bölglere koyduklarını belirterek, “Kullanılan tarım ilaçlarının kutuları ve ambalajları gelişi-güzel atılıyordu. Oda olarak farklı mahallelerde yaptığımız toplantılarda, bu atıkların içinde azda olsa kalan ilaçlarının hem insan sağlığını hem de doğaya zarar verdiğini çiftçilerimize anlattık. Bölgede yaklaşık 7 bin dekar alanda devam eden iyi tarım uygulamları kapsamında da,çiftçilerimize destek ve örnek olmak için atık toplama kutuları yaptık. Kooperatif başkanları ve muhtarlarla görüşerek bu kutuları çiftçilerin yoğun olarak uğradığı çeşme başlarına ve depo yanlarına monte ettirdik” dedi.

Gemici, kutuların kilitli olduğunu ve böylelikle çocuklarının da erişiminin engellendiğini vurgulayarak, “Kilitlenebilen kutular, belediye ekipleri tarafından toplanıp standartlara uygun olarak berteraf ediliyor. Böylelikle hem çocukların tarım ilaçlarına erişimi engellenerek zehirlenme vakalarına karşı önlem almış olduk, hem de çevrenin korunmasına destek verdik” diye konuştu.

Yorumlar

ibrahim d. yukarıseyitli   -  Bağlantı 20 Ağustos 2014, 18:30

ilgi alanım degil ama emegi gecen arkadaşlarıve ZİRAAT ODASI BAŞKANI HAMDİ GEMİCİ VE ÇAL ZİRAAT ODA BAŞKANI ÖMER AYHANCI yıda BURDAN KUTLUYOR TEŞEKKÜR EDİYORRUM BU GÜZEL ÇALIŞMALARINI kutluyorum yalnız bu atık zehir ambalaj kutu toplama kontaynırların altı ve çevreside tel örgü yerine saç yapılsa bide bazı açık boş kutuları nayloN poşet içine konsada koku yapmasa daha güzel olur diye düşünmüştüm bu kontaynırları genelge ovaların bagların toplu geçiş yollarınada konsa HERKEZ GÖRSE

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı