REKLAMI GEÇ

Oyunuzu nerede kullanacaksınız?

Oyunuzu nerede kullanacaksınız?

Yaklaşık dört ay aradan sonra seçim sandıkları yine konuluyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en kısa süreli 25. dönemi sona ererken, oylar 26. dönem parlamentosunu belirlemek üzere kullanılacak. Ancak her seçmen nerede oyunu kullanacağını biliyor mu?

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2015 Cumartesi, 12:00

Eline seçmen bilgi kağıdı ulaşmayanlar, nerede oy kullanacağıyla ilgili soruya yanıtı Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) internet sitesinde bulabilecek. “secmen.ysk.gov.tr” yazıp, YSK’nın internet sitesine giriş yaptığınızda, “nerede oy kullanacağım” bölümünü tıklayıp, ekrana gelen bölüme nüfusa kayıtlı olduğunuz il, TC kimlik ve nüfusa kayıtlı olduğunuz sıra numarasını yazmanız, resim doğrulamadaki yazılanlar ilgili bölüme girmeniz isteniyor.

OY VERME SAATLERİ
Seçmenler, oylarını 08.00-17.00 saatleri arasında kullanabilecek. Saat 17.00’ye geldiği halde sandık başında bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanacak. 18 yaşını doldurmuş ve seçmen kütüğünde kaydı bulunan her Türk vatandaşı oy kullanabilir.

NASIL OY KULLANACAKSINIZ?
Seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayan, ancak seçmen listesinde yer alanlar; nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı gibi belgeleri göstererek oy verebilecek.

TC kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya TC kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi istenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı