REKLAMI GEÇ

DENİB’den 8 Mart’ta 2 anlamlı etkinlik

DENİB’den 8 Mart’ta 2 anlamlı etkinlik

Denizli İhracatçılar Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde iki etkinliğe imza attı. Denizli’den toplanan tekstil makineleri, Doğu ve Güneydoğu’da kadın istihdamını artırmak için başlatılan proje kapsamında Şırnak ve Mardin’in Kızıltepe ilçeleri gönderildi. Ayrıca kadın kıyafetlerinden oluşan bir de tasarım sergisi açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2014 Cumartesi, 12:26

Denizli İhracatçılar Birliği’ndeki törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan katıldı.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “Sosyal anlamda, hepimizin bildiği bir “çocuk gelinler” problemi özellikle bu bölgemizde yaşanıyor. Bölgedeki pek çok kız çocuğumuz özellikle maddi endişeler nedeniyle çocuk denecek yaşta evlendiriliyor, hatta anne oluyor. Ya da işsizlik nedeniyle o bölgelerde yaşanan farklı sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Birkaç tane dikiş atölyesinin bu problemleri kökünden çözmeyeceği aşikar. Fakat kartopu misali büyüme potansiyeli yüksek bir sürecin ilk adımı olabilir” dedi.

Ardından aslen Denizlili olan ve Mardin Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yapan Özlem Yıldız, bir öğrencisinin mektubunu okudu ve gönderilen dikiş makineleri için teşekkür etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, doğu ve güneydoğu illerinde yaşanan sorunların aşılmasında, oralardaki sanayinin gelişiminin ve işgücü imkânlarının çoğalmasının önemli rol oynayacağının altını çizdi. Zeybekci, “Bugün güzel bir faaliyet için buradayız Denizlililere yakışır. Hakkari’ye gittiğimde partimizin çalışması için gittim. Hakkari’de yüzlerce çocuğumuz tek bir konfeksiyon makinesinde oda çoğu zaman arızalanan bir makine eğitim alıyor dedi. Önce Hakkari şimdi Mardin ve Şırnak a gönderiyoruz. Ne yaparsanız yapın tekstil kültürü yoksa olmaz. Bu bölgelere gittiğimizde eleman bulmak çok zor… Bu makineler sayesinde birçok kişi iş sahibi olacak ve çocuk yaşta gelinler olmayacağına inanıyorum” dedi.

ic

Dünya Kadınlar Günü’nde “Eksik Etek” Sergisi
Dikiş Makinelerinin gönderilmesinin ardından DENİB Fuaye Salonu’nda PAÜ El Sanatları Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’nın, hazırladığı tasarımlardan oluşan “Eksik Etek” adlı serginin açılışı yapıldı. Sanatsal çalışmalarında toplumsal sorunlara dikkat çekmeye çalışan sanatçı “Eksik Etek” sergisi ile kadına karşı şiddete dikkat çekmeyi ve toplumu bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyor. DENİB Fuaye Salonundaki sergi 15 Mart’a kadar açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı