REKLAMI GEÇ

Dişler Nasıl Beyazlar?

Sosyal yaşamda daha özgüvenli olmak için bakımlı dişlere sahip olmak son derece bu konuyla bağıntılıdır. Dişlerin istenilen beyazlıkta olması, estetik bir gülüş için gereken hususlardandır. Sosyal yaşamda kişiler üzerinde bırakılan olumlu izlenimler için bakımlı dişlere sahip olmak son derece önemlidir. Sararan ve bakımsız dişler, sosyal ve iş yaşamında kişiler arasında olumsuz etkiler bırakabilmektedir. Bu sebeple her daim bakımlı dişlere sahip olmak gerekmektedir. Cilt ve…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2023 Salı, 14:03

Whats-App-Image-2023-02-20-at-14-55-40

Sosyal yaşamda daha özgüvenli olmak için bakımlı dişlere sahip olmak son derece bu konuyla bağıntılıdır. Dişlerin istenilen beyazlıkta olması, estetik bir gülüş için gereken hususlardandır. Sosyal yaşamda kişiler üzerinde bırakılan olumlu izlenimler için bakımlı dişlere sahip olmak son derece önemlidir. Sararan ve bakımsız dişler, sosyal ve iş yaşamında kişiler arasında olumsuz etkiler bırakabilmektedir. Bu sebeple her daim bakımlı dişlere sahip olmak gerekmektedir.

Cilt ve saç bakımına gösterilen özeni muhakkak dişlere de göstermek gerekmektedir. Rutin diş bakımı, düzenli gidilen diş muayeneleri ile bu tür olumsuz durumlarla karşılaşmayı önleyebilirsiniz. Ev ortamında diş bakımı önemli ölçüde gerçekleştirilse de daha profesyonel bir diş bakımı için muhakkak yılda birkaç kez diş hekimi muayenesi yaptırılmalıdır.

Diş muayenelerinde sıklıkla karşılaşılan sorunlardan biri diş lekeleridir. Evde yapılan diş bakımları çoğu zaman yetersiz kalabilmektedir. Evde yapılan diş beyazlatma işlemlerinin kalıcılığı da görece daha az olabilmektedir. Bu sebeple daha profesyonel bir diş beyazlatma işlemi için diş hekimi kontrolünden geçilmesi gerekmektedir.

Profesyonel olarak yapılan diş beyazlatma işlemleri sıklıkla internet ortamında da araştırılmaktadır. Bu yöntemler kişiye özel olmalı ve diş hekimi gözetiminde uygulanmalıdır. Dişler nasıl beyazlar sorusuna yanıt arıyorsanız yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş minesi ve dentin tabakasında oluşan koyu lekelerin giderilmesi için profesyonel uygulama olarak diş beyazlatma işlemi yapılmaktadır. Dişlerin beyazlaması için uygulanan beyazlatma işleminin diğer bir adı da bleaching yöntemidir. Diş yüzeyinde oluşan sarı ve koyu lekelerin giderilmesi için uygulanan diş beyazlatma yöntemi, profesyonelce gerçekleştirilen güvenli bir uygulamadır.

Diş beyazlatma işlemi ile genellikle 3 tona kadar beyazlatma sağlanmaktadır. Dişlerin sağlıklı mine tabakasına sahip olması ve kişinin beklentisine göre bu oran 9 – 10 tona kadar da yapılabilmektedir. Ancak çok fazla ton açılması mine tabakasına zarar verebilmektedir. Bu sebeple diş hekiminin uygun gördüğü ölçüde beyazlatma işlemi zararsız şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Diş beyazlatma prosedüründe, diş yapısı özelinde planlamalar yapılmaktadır. Dişlere uygun olan tıbbi ilaçlar ve çeşitli materyaller kullanılarak dişler istenilen tona kadar beyazlatılmaktadır. Dişlerin sağlıklı yapısının korunması için yiyecek artığı oluşmaması gerekir. Bu artıklar eğer düzenli fırçalama ile yok edilmez ise zamanla diş minesine zarar vererek dişlerde lekelenmelerin görülmesine sebep olmaktadır. Bunların yanı sıra çok sık çay, kahve ve tütün ürünü kullanımı da dişlerde lekelenmeye neden bir diğer etkenlerdendir.

Düzenli diş fırçalama alışkanlığı edinemeyen kişiler muhakkak bir diş hekimine muayene olarak diş tabakasında oluşan bu lekelerin daha fazla kalıcı olmasını önlemek için diş beyazlatma yönteminden yararlanabilir. Diş beyazlatma işleminde çeşitli prosedürlerle etkili bir beyazlık sağlanmaktadır. Bu prosedürler arasında öncelikle profesyonelce gerçekleştirilen diş taşı, tartar ve plak temizliği ile diş cilalama işlemleridir. Bu uygulamalar yapıldıktan sonra dişlerde istenilen beyazlık sağlanamadığında diş beyazlatma işlemleri uygulanabilmektedir.

Diş beyazlatma işlemi olarak adlandırılan bleaching işlemi; Office bleaching ve home bleaching işlemleri olarak iki grupta değerlendirilmektedir. Home bleaching işlemi evde uygulanan yöntemleri kapsamaktadır. Diş hekiminin talimatlarına istinaden uygulanan home bleaching işlemi, evde kişilerin beyazlatma plağı kullanma süreçlerini içermektedir. Kişiye özel ölçülerle bu plaklar klinik ortamında hazırlanmaktadır. Her gün bu plakların kullanılması gerekmektedir. Ortalama 10 gün kadar özel diş beyazlatma plağı kullanılır.

Bu yöntemle dişlerde istenilen beyazlık tonu yakalanmaya çalışılır. Ancak bu yöntem Office bleaching işlemine göre daha yetersiz kalabilmektedir. Kişilerin gösterdiği özen, evde uygulanan işlemlerin kalıcılığını etkileyebilmektedir. Bu sebeple diş beyazlatmak için klinikte uygulanan Office bleaching yöntemi daha sık tercih edilmektedir. Klinik ortamında ve hekim gözetiminde uygulanan Office bleaching yöntemiyle kişiler istenilen diş beyazlığına daha kalıcı ve daha hızlı şekilde kavuşabilmektedir.

Office Bleading Nedir, Nasıl Yapılır?

Klinikte uygulanan diş beyazlatma yöntemi, office bleaching işlemi olarak bilinmektedir. Klinik ortamda diş hekimi gözetiminde uygulandığı için daha kalıcı sonuçlar doğurmaktadır. Diş beyazlatma uygulamasında diş hekiminin uygun gördüğü diş ağartma jeli, ısı uygulaması veya ultraviyole ışık uygulaması ile gerçekleştirilmektedir. Uygulama öncesinde dişler, diş beyazlatma işlemi için uygun hale getirilmektedir.

Cilt tonu belirlenerek diş beyazlatma işlemine başlanmaktadır. Diş etlerinin beyazlatma işleminde zarar görmemesi adına koruyucu tabaka yaratmak için bir jel kullanılmaktadır. Ayrıca kişinin gözlerinin de bu uygulamada zarar görmemesi için ultraviyole ışınlarına karşı dirençli olan bir koruyucu gözlük kullanımı da mutlaka hekim tarafından tavsiye edilmektedir. Diş beyazlatma işlemleri oldukça kısa sürmektedir. Pratik bir uygulama olan diş beyazlatma işlemleri genellikle 20 ila 30 dakika arasında tamamlanmaktadır.

Bleaching İşleminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş beyazlatma (bleaching) işlemi mutlaka uzman diş hekimi kontrolünde uygulanmalıdır. Diş hekimi muayenesinde diş minesinin yapısı, istenilen beyazlık tonu, kalıcılık süresi gibi tüm prosedürler gözetilerek profesyonel bir uygulama yapılmaktadır. Bu sayede diş beyazlatma işleminden elde edilen sonuç daha memnun edici olabilmektedir.

Dişlerde çürük, çatlak veya kırık olması da bu aşamada değerlendirilmektedir. Diş beyazlatma işleminde uygulanan kimyasal jeller ve preparatlar, dişlerin sağlık durumuna göre enjekte edilmektedir. Bu aşamada dişlere zarar vermemek birincil amaçtır. Dişlerin zarar görmemesi için diş hekimi eşliğinde klinik ortamında bu işlemlerin yapılması gerekir. Dişlerde var olan çürük veya diş eti problemleri giderilerek diş beyazlatma işlemine başlanmalıdır.

Diş beyazlatma işleminden sonra yiyecek ve içecek tüketimine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Dişlere uygulanan bleaching işleminden sonra lekelenmeye sebep olabilecek çay, kahve ve sigara kullanımından mümkün olduğunca uzak durulması gerekmektedir. Aynı zamanda dişlerin rutin kontrolden geçirilmesi de süreci daha etkin hale getirecektir. Bunun yanı sıra düzenli diş bakımları ve doğru yöntemlerle uygulanan fırçalama işlemleri de yeni lekelerin oluşmaması için özen gösterilmesi gereken hususlardandır. Eksiksiz ağız ve diş bakımı ile diş lekelerinden korunmak mümkündür.

Diş Beyazlatma İşleminin Kalıcılık Süresi Nedir?

Diş beyazlatma işlemlerinin kalıcılık süresi ortalama 6 aydan 2 yıla kadar değişiklik göstermektedir. Kişilerin diş minesi yapısı, tükettiği yiyecekler ve içecekler bu sürede değişikliğe sebep olabilmektedir. Rutin diş muayenesi ile diş beyazlığı korunabilmekte ve genel sağlık için daha faydalı olabilmektedir.

Diş beyazlatma ve diğer diş sağlığı tedavileri mutlaka uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirmektedir. Estetik diş hekimliği uygulamalarında başarılı operasyonlara imza atan Dr. Sait Gezer, kişisel özel planlamalar ile mükemmel gülüşlere sahip olunmasını sağlıyor. Diş beyazlatma fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak ve randevu oluşturarak mükemmel gülüşler için ilk adımı atmak istiyorsanız beyazlat adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı