REKLAMI GEÇ

Eğitim İş devrim yasalarına sahip çıktı

Eğitim İş devrim yasalarına sahip çıktı

Eğitim-İş üyesi öğretmenler; 3 Devrim Yasası’nın kabulünün 91. Yıldönümünde Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 3 Mart 2015 Salı, 17:41

Eğitim İş Denizli Şubesi üyeleri 3 Devrim Yasası’nın kabulünün 91. Yıldönümünde yakalarına “Laiklik Özgürlüktür” yazılı kokartlar takarak sendika binasından Denizli Valiliği önüne kadar yürüdü. Eğitim İş’in etkinliğine CHP Milletvekili aday adayları ile parti yöneticileri de katıldı. Yürüyüş boyunca “Kindar nesil istemiyoruz, ulemaya değil öğrenmeye sor, saraya değil eğitime yatırım” sloganları attılar.

ic-1

Eğitim-İş üyeleri valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk koydu. Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, 3 Mart 1924’te, TBMM’de kabul edilen 3 devrim yasasının devrimci cumhuriyetin hedeflerine ulaşmada önemli birer kilometre taşı olarak tarihe geçtiğini ifade etti. Özbay, “Ulusal birliğin mihenk taşı Tevhid-i Tedrisat kanunu ile ülkedeki eğitim kurumları tek elde toplanmış, Şeriye ve Evkaf Vekaleti’nin kaldırılmasıyla modern hukukun önü açılmış ve Halifeliğin kaldırılmasıyla da laik devlet mekanizması için en gerekli adımlardan biri atılmıştır” dedi.

ic-2Aydın bir nesil için Atatürk ilke ve inkılaplarını her zaman öğrencilerine anlatacaklarını söyleyen Özbay, “Anayasadan, aralarında Tevhid-i Tedrisat Yasası’nın da bulunduğu “Devrim Kanunları”nı kaldırmayı amaçlayan AKP, bu amacını da gerçekleştirmesi durumunda, zaten fiilen uyguladığı medrese-mektep ikilemini tekrar yaratarak öğretim birliğini tamamen ortadan kaldırılacaktır. Laik eğitim ve laik toplumun çok daha önem kazandığı bu süreçte Eğitim-İş, çeşitli etkinliklerle 3 Devrim Yasası’nın ülkemizin geleceği açısından yaşamsal önemi hakkında kamuoyunu ve öğrencileri bilgilendirmeye devam edecektir” diye konuştu.

Yorumlar

abdullah   -  Bağlantı 3 Mart 2015, 20:20

Devrim yasalarına sahip çıkılmalı…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı