REKLAMI GEÇ

Eski Bir Ralli Pilotu Bahadır Aydının Kariyeri

Bahadır Aydın neden ralli pilotu oldu?   Bahadır Aydına neden ralli pilotu olduğunu sorduğumuzda bunu şöyle açıklıyor: “16 yaşımdan beri araba yarışı yapıyorum. Her zaman hayalimdi, hayatımda yapmak istediğim tek şey buydu. Babam da araba yarışı tutkumu destekliyordu ve benim için harika bir destek kaynağı oldu. Tutkumu anlamayan, motor sporları veya ralli hakkında hiçbir şey bilmeyen insanlarla paylaşabilmek istiyorum.” Bahadır Aydın ralli pilotu olmanın…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2022 Pazar, 19:15

769301de-b843-407a-ae78-6ff7b73b8a55

Bahadır Aydın neden ralli pilotu oldu?

Bahadır Aydına neden ralli pilotu olduğunu sorduğumuzda bunu şöyle açıklıyor:

“16 yaşımdan beri araba yarışı yapıyorum. Her zaman hayalimdi, hayatımda yapmak istediğim tek şey buydu. Babam da araba yarışı tutkumu destekliyordu ve benim için harika bir destek kaynağı oldu. Tutkumu anlamayan, motor sporları veya ralli hakkında hiçbir şey bilmeyen insanlarla paylaşabilmek istiyorum.”

Bahadır Aydın ralli pilotu olmanın nasıl bir şey olduğunu şu sözlerle ifade ediyor:

“İnsanların çok ralli pilotluğunun çok kolay bir iş olduğunu düşünüyor bu işin kolay olmadığını virajlı ve kaygan yollardan geçerken anlıyorsunuz, orada gaza frene basmaktan ve direksiyonu doğru yöne döndürmekten çok daha fazlası var. Yani bunun gerçekten zor bir iş olduğunu o atmosferi yaşadığınızda anlıyorsunuz.”

Bahadır Aydın ralli pilotluğundan neden emekli oldu?

“Ralli tutkusu benim için ilk olarak 16lı yaşlarımdayken başladı ve bu tutku, araba kullanmaktan çok adrenalini zirvede tutmakla ilgiliydi. Yaşlandıkça ve olgunlaştıkça, bana gerçek bir heyecan verebilecek başka sporlar olduğunu fark ettim. Bu yüzden yaşım beni yakaladığında ve reflekslerim yavaşlayınca yarıştan emekli olmak mantıklı geldi. Ama hala ralli benim için bir tutkudur.”

Bahadır Aydın amatör ralli pilotlarına ne tavsiye ediyor?

“En önemli şeylerden biri zihinsel olarak hazırlanmaktır. İyi bir zihinsel durumda olduğunuzdan emin olmalısınız, çünkü kendinize güveniniz yoksa bu sizin için gerçekten zor olacaktır. Yapmanız gereken bir diğer şey ise yarış programınızda esnek olmak ve antrenmanınızın yaşam tarzınıza uygun olduğundan emin olmaktır. Bu sayede başarı kaçınılmaz olur.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı