REKLAMI GEÇ

Filo Kiralama ile Şirketiniz Kazanç Sağlasın

Küçük, orta veya büyük şirketlerin taşımacılık ihtiyaçları için gereksinim duydukları araçlar, filo kiralama işlemleriyle birlikte gerçekleştirilebilmektedir. Lojistik açıdan şirketlerin giderlerini büyük oranda düşüren filo kiralamaları, aynı zamanda yatırımlarını farklı alanlara kaydırmak isteyen firmaların da ilk tercihlerinden biridir. Araçların satın alınmasıyla birlikte yüklü miktarda nakit çıkışı yapan şirketler, bunun yerine filo araç kiralaması yaptıklarında daha kazançlı çıkabilmektedir. Her işlemde olduğu gibi filo araç kiralamalarında da…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2023 Çarşamba, 00:01

Küçük, orta veya büyük şirketlerin taşımacılık ihtiyaçları için gereksinim duydukları araçlar, filo kiralama işlemleriyle birlikte gerçekleştirilebilmektedir. Lojistik açıdan şirketlerin giderlerini büyük oranda düşüren filo kiralamaları, aynı zamanda yatırımlarını farklı alanlara kaydırmak isteyen firmaların da ilk tercihlerinden biridir. Araçların satın alınmasıyla birlikte yüklü miktarda nakit çıkışı yapan şirketler, bunun yerine filo araç kiralaması yaptıklarında daha kazançlı çıkabilmektedir. Her işlemde olduğu gibi filo araç kiralamalarında da dikkat edilmesi veya bilinmesi gereken birçok detay bulunmaktadır. Bu detaylar hakkında bilgi almak ve şirketlerinizin kazançlarını artırmak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Filo Kiralama Nedir?

Filo kiralama, şirketlerin taşımacılık, lojistik veya çeşitli operasyonel faaliyetlerini yürütebilmek amacıyla ihtiyaç duyduğu hizmetlerden biridir. Şirketlerin bu faaliyetlerini gerçekleştirebilmeleri için bir başka yöntem daha bulunmaktadır. Satın alma yöntemi olarak tercih edilebilen bu işlemler, çok daha maliyetli ve kapsamlı takip gibi detayları gerektirdiği için filo kiralama hizmeti bu kapsamda çok daha avantajlı olmaktadır. Uzun veya kısa dönemli olarak yapılabilen filo kiralama işlemlerinde istenen sayıda araç, şirketlerin kullanımına sunulmaktadır.

Günümüzde artık yeni bir finansman modeli olarak öne çıkan bu hizmet, aynı zamanda otomotiv sektörünün temel taşlarından birini oluşturmaktadır. Şirketlere sunduğu avantajlarıyla birlikte müşteri yelpazelerini günden güne genişleten filo kiralama firmaları, böylelikle hizmetlerini sürekli olarak geliştirmeye devam etmektedir. Filo kiralama, araçların satın almak yerine kısa veya uzun dönemli olarak kullanılabilmesine imkân tanımaktadır. Böylelikle firmalar pek çok sorumluluktan da muaf olmaktadır. Muafiyetlerin şirketlere uzun vadede kazanç sağladığı da bu işlemin sunduğu avantajlar arasında yer almaktadır.

Filo Kiralamanın Avantajları

Filo kiralama, her yönden avantajlı bir işlem olup firmalara büyük oranda katkı sağlamaktadır. Özellikle şirketlerin sermayelerini doğru bir şekilde kullanmalarına yardımcı olan filo kiralama işlemleri, aynı zamanda yeni yatırımlar için de pay oluşturmaya etki etmektedir. Genel olarak bakılacak olursa filo kiralamanın avantajları şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Filo kiralaması ile birlikte firmalar belirli bir zaman sonra araçlarını yenileriyle değiştirebilmektedir. Böylelikle satın alınan araçların yenisiyle değiştirme sürecinde yaşanan tüm belirsizlikler ve aksaklıklar filo kiralama ile birlikte yaşanmamaktadır.
  • Filo kiralaması yapan firmalar, sahip olduğu sermayelerini sıfır araç almak yerine farklı alanlarda kullanabilmektedir.
  • Taksit kolaylığı da sağlayan filo kiralama ile birlikte ödemeler uzun vadelere yayılabilmektedir. Böylece firmaların kasalarından toplu para çıkışına gerek kalmamaktadır.
  • Firmaların satın aldığı araçların vergi, kasko, trafik sigortası, bakım ve muayene giderleri rutin bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Ancak filo kiralamalarında bu tip giderlerin hiçbiri şirketin sorumluluğunda değildir. Maddi açıdan şirketleri büyük bir külfetten kurtaran filo kiralamaları, aynı zamanda sağladığı vergi avantajıyla da öne çıkmaktadır.
  • Filo araç kiralaması yapan şirketler, KDV indirimi olarak kullanılabilmektedir.

Filo kiralaması yapmadan önce belli başlı detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlara dikkat edildiğinde filo kiralamanın avantajlarından çok daha fazla yararlanılabilmektedir. Çözüm ortağı olarak seçim yapılan firmanın bu kapsamda vereceği hizmetlerin detaylı bir şekilde analiz edilmesi gerekmektedir. Kapsam dışında kalan hizmetler, karşılanan giderler gibi detaylar, filo kiralamanın avantajlı olup olmadığını belirleyen kriterler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda filo kiralaması yaparken imzalanacak olan sözleşmede bulunan maddelerin de detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Firmalara uygun olmayan maddeler ile ilgili olarak filo kiralama şirketiyle iletişime geçilerek yeniden gözden geçirilmesi talep edilebilmektedir.

Filo Kiralamak Mı Avantajlı Satın Almak Mı?

Filo kiralaması yapmadan önce şirketler, belirli bir süre araştırma işlemlerini titizlikle yürütmektedir. Yapılan bu araştırmalar neticesinde sıfır araç satın almanın beraberinde getireceği maddi sorumluluklar firmaları daha çok filo kiralamasına yönlendirmektedir. Çünkü firmaların satın alacakları araçlar ile birlikte vergi, kasko, sigorta, muayene ve bakım giderleri de ortaya çıkmaktadır. Bunun yanı sıra araçların belirli bir süre kullanılmasından sonra yıpranacak olması ve satılıp yenisiyle değiştirilmesi oldukça yorucu bir süreci içermektedir. Bütün bu detaylarla ilgilenen şirketler hem zamanlarından olmakta hem de maddi açıdan büyük giderlerle karşı karşıya kalmaktadır.

Bütün detaylar düşünüldüğünde filo kiralama işlemlerinin satın alma yerine çok daha mantıklı olduğunu söylemek gayet mümkündür. Filo kiralaması yapan firmalar, ödemelerini belirlenen periyotlara bölerek yapabilmekte ve aynı zamanda kasko, sigorta, vergi gibi giderlerini takip etmek zorunda kalmamaktadır.

Şirketinize Özel Filo Kiralama Çözümleri İçin Carvento!

Araç kiralama sektörünün öncü firmalarından olan Carvento, lüks ve ekonomik gibi farklı kategorilerde araçları kısa dönem ve uzun dönem kiralama imkanları ile sizlerle buluşturmaktadır. En uygun fiyatlar ile en kaliteli hizmeti sunmayı hedefleyerek sektöre giriş yapan Carvento, şirketler için özel filo kiralama seçenekleri sunarak konforlu, kaliteli ve ekonomik bir deneyim vadetmektedir.

İstanbul filo kiralama seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmak, işletmenizin ulaşım ve sevkiyat işlerini karşılayacak özel filolar hakkında teklif almak için Carvento ile 7/24 iletişim kurabilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı