REKLAMI GEÇ

Finalistler belli oldu

Finalistler belli oldu

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasının ön elemesi yapıldı, finalistler belirlendi. 

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2014 Salı, 15:33

Türkiye’nin farklı illerinden ve farklı okullardan mezun 85 yarışmacının 340 tasarım ile başvuruda bulunduğu yarışmanın ön elemesi, Denizli İhracatçılar Birliği’nde gerçekleştirildi.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert,Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Murat Tosunoğlu, DENİB Yönetim Kurulu Üyeleri İsa Dal, Bekir Serdar Mutlubaş, Osman Akça, Osman Uğurlu, Tasarımcı Vildan Sivri Çaputçu, Gardenya Tekstil’den Mukaddes Başkaya ve DENİB Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması Koçu ünlü tasarımcı Deniz Kaprol’dan oluşan jüri üyeleri, finalistlerin birbirinden başarılı tasarımları arasında seçim yapmakta zorlandılar.

Değerlendirme sonucunda Gül Akıllı, Hatice Kübra Çiçek, Mavisu Demirağ, Merve Gümüş, Nurten Yüksel, Sema Çağlar, Serkan Günay, Sezer Aksoy, Tuğba Şeçgel ve Yasemen Şen finalist olan yarışmacılar oldu.

DENİB Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Murat Tosunoğlu, ön elemeden sonra yaptığı açıklamada, her geçen yıl daha profesyonel koleksiyonların ulaştığını belirterek, bunun Türkiye’de tasarım konusunda hızlı bir gelişme yaşandığının göstergesi olduğunu söyledi. Tosunoğlu, DENİB’in düzenlediği ev ve plaj giyimi tasarım yarışmasının önümüzdeki yıllarda hem sektöre hem de tasarımcılara önemli faydalar sağlamaya devam edeceğinin altını çizdi.

Bu yılki yarışmanın tasarımcı koçu ünlü tasarımcı Deniz Kaprol ise, yarışmaya gönderilen tasarımları gördüğünde şaşırdığını belirterek, bu denli kaliteli bir tasarım havuzu ile karşılaşmayı ön değerlendirme öncesinde beklemediğini ifade etti. Kaprol, tasarım ve modada farkındalığın Anadolu’da da yaygınlaşması adına bu yarışmaya ayrı bir önem verdiği dile getirdi.

Dönüşüm temasıyla düzenlenen yarışmaya ilişkin bundan sonraki süreçte, öncelikle finale kalan adaylar ile bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. Temmuz ayında ise atölye çalışmaları başlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı