REKLAMI GEÇ

GEKA’DAN, 14 milyon TL’lik kaynak

GEKA’DAN, 14 milyon TL’lik kaynak

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), 2015 Yılı Mali Destek Programı kapsamında proje teklif çağrısını ilan etti. GEKA bu program kapsamında toplam 14 milyon 500 bin TL’lik kaynağın bölgeye aktarılmasını planlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2015 Perşembe, 10:12

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programlarından oluşan 2015 yılı Proje Teklif Çağrısını ilan etti.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, 2015 Proje Yılı Proje Teklif Çağrısı hakkında yaptığı açıklamada, “”Güney Ege Bölgesi’nde alternatif turizmin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacını taşıyan ‘Alternatif Turizm Mali Destek Programı’ Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Alternatif Turizm ve Kar amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı olmak üzere iki farklı bileşenden oluşuyor” dedi.

14 MİLYON TL’LİK KAYNAK
Bu program kapsamında Aydın, Muğla ve Denizli’ye toplam 14 milyon 500 bin TL’lik kaynağın aktarılmasının planlandığını belirten Alata, “Toplam 8 milyon TL kaynak ayrılan Kâr Amacı Güden İşletmelere Yönelik Alternatif Turizm Mali Destek Programında; termal ve sağlık turizmi ile spor, macera ve doğa turizminin geliştirilmesinin yanı sıra yöresel ürünlerin, tarihi ve kültürel öğelerin turizme entegre edilmesi amaçlandı. Azami proje süresinin 12 ay olduğu programa kâr amacı güden işletmeler, sermayesinin tamamı ya da yüzde 75’inden fazlası özel sermayeye ait olan işletmeler ile bu kapsamdaki küçük ve orta büyüklükteki işletmeler başvuru yapabilecek” diye konuştu.

Alata, program kapsamında, doğal yaşam, termal turizm ve agro-turizm konseptine uygun konaklama tesisleri, sualtı dalış, sörf, kitesörf, yamaç paraşütü, yelkencilik gibi eğitim merkezleri, alternatif turizmde butik otelciliğe yönelik konaklama tesisleri, yöresel ürünleri ve yerel kültürü içeren özel müzecilik, bölgenin turistik değerlerine özgü hediyelik eşya üretimi, termal konaklama tesislerinde hizmet kalitesinin iyileştirilmesi, tedavi odaklı faaliyetlerin geliştirilmesi gibi projelere en az 50 bin TL ile en fazla ise 500 bin TL destek sağlanacağını açıkladı.
Kar amacı gütmeyen kuruluşlara ise 6 milyon TL kaynak aktarılacağı belirtildi.

ÜRETİM VE TİCARETE 6,5 MİLYON TL
Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 6 milyon 500 bin TL destek verileceğini açıklayan Genel Sekreter Alata, “Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların projelerine asgari 100 bin TL azami ise 600 bin TL destek sağlanacak. Bölgede üretim ve ticaret alanlarında sunulan hizmetlerin geliştirilmesi, hizmet kalitesinin ve çeşitliliğinin artırılması, verimliliğin ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ile pazarlama imkânlarının ve pazar ağlarının güçlendirilerek tanıtılması amacıyla tasarlanan programda uygulamaya geçecek projelerin süresi 24 ay olacak” şeklinde konuştu.

denizli-geka-2015-butcesi-14-milyon-tl-ic

YENİLEBİLİR ENERJİYE ÖNEMLİ DESTEK
Bölgede yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik tasarlanan Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı için 4 milyon TL’lik bir bütçe belirlendiğini ifade eden Alata, şöyle konuştu: “Bu kapsamda özellikle; üniversite rektörlükleri, kamu, yerel yönetimler, teknoloji geliştirme bölgeleri, STK’lar, KSS ve OSB’ler ile Birliklerin projelerine değerlendirmede öncelik verilecek. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, jeotermal enerji ve biyokütle enerjisine yönelik projelerin destekleneceği program kapsamında bölgede üretim süreçlerinde, atık yönetiminde, kamusal alanlarda yenilenebilir enerjinin ve yenilikçi uygulamaların yaygınlaştırılması hedefleniyor. Proje süresinin 12 ay olduğu programda uygun projelere asgari 100 bin TL azami 600 bin TL hibe desteği sağlanacak”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı