REKLAMI GEÇ

Kahve Çekirdeklerini Öğütme Yöntemleri

Kahveseverler için kahve hazırlama süreci oldukça önemli. Çekirdeklerinin öğütülme yöntemi ise lezzeti etkileyen en önemli faktörlerden biri. Özellikle ekipman ve öğütme biçimi arasında yakın bir ilişki bulunmaktadır. Eğer kahveniz kullanacağınız ekipmana uygun bir ayarda öğütülmediyese gerçek lezzeti ve tüm aromaları hissetme ihtimaliniz oldukça düşük.   Bu sebeple tek tip öğütümlerden uzak durmanızda fayda var. Üçüncü nesil anlayışla hizmet veren firmalardan biri olan Mithra Coffee’nin…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2023 Salı, 23:43

Whats-App-Image-2023-03-03-at-19-45-47

Kahveseverler için kahve hazırlama süreci oldukça önemli. Çekirdeklerinin öğütülme yöntemi ise lezzeti etkileyen en önemli faktörlerden biri. Özellikle ekipman ve öğütme biçimi arasında yakın bir ilişki bulunmaktadır. Eğer kahveniz kullanacağınız ekipmana uygun bir ayarda öğütülmediyese gerçek lezzeti ve tüm aromaları hissetme ihtimaliniz oldukça düşük.

Bu sebeple tek tip öğütümlerden uzak durmanızda fayda var. Üçüncü nesil anlayışla hizmet veren firmalardan biri olan Mithra Coffee’nin kahve çeşitleri her ekipmana özel öğütülmektedir. Sipariş aşamasında size çekirdeğinizi seçme imkanı sunarken aynı zamanda öğütme biçimi seçmenize de yardımcı oluyor.

Mithra Coffee’den alacağınız kahveyi dilerseniz çekirdek formunda da sipariş edebilirsiniz. Eğer evinizde değirmeniniz ya da öğütme özelliği bulunan bir makineniz varsa çekirdek şeklinde almanızı tavsiye ederiz.

Eğer evde kahveyi öğütebileceğiniz bir alet yoksa sıklıkla kullandığınız ekipmana göre bir öğütüm şekli seçmelisiniz. Örneğin; Chemex, V60, French press, AeroPress, moka pot gibi ekipmanlara göre seçim yapabilirsiniz. Hatta dilerseniz de cold brew, espresso ve Türk kahvesi gibi demleme stillerine göre de bir seçim yapabilirsiniz.

Zaten çekirdekler de yukarıda saydığımız ekipmanlara ve demleme yöntemlerine göre öğütülmektedir. Elbette bunlar haricinde farklı öğütme yöntemleri de vardır. Ancak Mithra Coffee’nin sunduğu seçenekler en yaygın kullanılan demleme yöntemleri ve öğütme biçimleridir.

Bu öğütme türlerine göre lezzet de farklı bir hal almaktadır. Örneğin; kalın öğütme yöntemi, çekirdekleri daha büyük parçalara ayırır. Bu da daha az acı ve daha az yoğun bir tadı olan bir filtre kahve türüdür. Orta öğütme yöntemi ise çekirdekleri kalın ayara göre daha küçük parçalara ayırır. Bu yöntemde ise daha güçlü bir tat ve aroma ortaya çıkar. İnce öğütme yönteminde de çekirdekler en küçük parçalara ayrılır. Bu yöntemde ise espresso veya Türk kahvesi gibi yoğun ve güçlü bir lezzet ortaya çıkar.

Dilediğiniz tada ve aromaya uygun ölçülerde çekilmiş çekirdekleri almak için Mithra Coffee’nin kahve çeşitliliğini inceleyebilirsiniz. Seçtiğiniz çekirdekler siparişiniz üzerine özenle öğütülecek ve adresinize ulaşacaktır.

French Press ile Kahve Demlemenin Püf Noktaları

French press, demleme yöntemleri arasında en popüler seçeneklerden biridir. Bu da pek çok kahvesever tarafından sıklıkla tercih edilmesini sağlamıştır. Ancak kullanılan presin kalitesi ve sağlamlığı gerek lezzet, gerek ise uzun yıllar kullanabilmeniz açısından son derece önemlidir.

Mithra Coffee’nin ekipman çeşitliliği arasında farklı tasarımlara sahip French press çeşitleri de bulunmaktadır. Bu seçenekler arasından arzu ettiğiniz kaliteye ve fiyata göre bir seçim yapabilirsiniz.

Mithra Coffee’den presinizi aldınız diyelim; ilk deneyiminizi gerçekleştireceksiniz. Demleme aşamasında birkaç küçük noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Uygulayacağınız küçük teknikler ve dikkat edeceğiniz püf noktalar sayesinde; aromatik ve güzel bitişli bir fincan hazırlayabilirsiniz.

French Pressle Demleme Yönteminde Önemli Noktalar

 

Aşağıda sıraladığımız önemli bilgiler sayesinde Mithra Coffee’den alacağınız French pressle birbirinden lezzetli fincanlar hazırlayabileceksiniz.

 

Çekirdek

 

Çekirdeğin kalitesi ve öğütme biçimi fincanınızın lezzetini belirleyecek en önemli faktörler arasındalar. Ancak çekirdeklerin tazeliği de lezzeti etkileyen önemli bir faktör. Mümkün olduğunca taze öğütülmüş çekirdekler kullanın. Mithra Coffee’de uygun fiyatlı ve kaliteli ekipmanların yanı sıra taze öğütülmüş çekirdekleri de bulacaksınız.

 

Su Oranı ve Sıcaklığı

Kahvenin ve suyun oranı, lezzet için çok önemli. Genel olarak, 1:15 oranı kullanılması önerilir. Yani, 1 ölçü kahveye 15 ölçü su kullanın.

Suyun sıcaklığı da önemli noktalardan biri. French pressle demleme yaparken yaklaşık 90-96°C su kullanmalısınız. Çünkü su çok sıcak olursa acı bir lezzet oluşabilir.

Demleme Süresi

Kahvenin demlenme süresi, önemli noktalardan bir diğeri. Genel olarak, 4-5 dakika demlenme süresi önerilir. Daha uzun demleme süreleri, kahvenin acılaşmasına neden olabilir.

Süzgeç Kullanımı

French pressle demleme yönteminde süzgeç kullanımı da oldukça önemli. Süzgeci yavaşça bastırarak kahveyi demlemelisiniz.

Temizlik

French pressinizi kullanımdan hemen sonra temizlemelisiniz. Kahvenin kalıntıları, French pressin içinde birikerek kötü bir lezzet oluşmasına neden olabilir. Dolayısıyla kullanımdan hemen sonra temizlemeye özen gösterin.

Tüm bu noktalara dikkat ederek nefis bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz. Lezzeti ayağınıza getirecek çekirdeklere ve French press çeşitlerine ise Mithra Coffee’den ulaşabilirsiniz.

Çayın ve Kahvenin En Lezzetli Hali Mithra Coffee’de!

Sizin için önce gelen çay mı yoksa kahve mi? İster çay insanı olun, isterseniz de kahve. Mithra Coffee ile her iki kesime hitap edecek lezzetlere ulaşmak son derece kolay. Dünyanın farklı bölgelerinden seçilen kaliteli ve aromatik kahveler; lezzetiyle ve çeşitli faydalarıyla ün yapmış çaylar Mithra Coffee ile oldukça kısa sürede adrese ulaşıyor.

Mithra Coffee’nin kahveleri arasında; Etiyopya’dan Brezilya’ya, Kolombiya’dan Peru’ya, Kenya’dan Guatemala’ya kadar pek çok yöreye özel çekirdekler yer alıyor. Her bir çekirdeğin sahip olduğu lezzet profili ise kendine özel. Dolayısıyla kahveseverlere oldukça zengin bir seçenek sunuyor. Eğer kahvesiz bir gün sizin için hiçbir anlam ifade etmiyorsa Mithra Coffee’den damak tadınız için en uygun lezzeti satın alabilirsiniz.

Mithra Coffee’nin çay çeşitleri arasında ise Uzak Doğu’dan Avrupaya’ya kadar pek çok yörenin çeşitleri bulunuyor. Bu çeşitler arasında decaf ve oldukça faydalı çeşitler de yer alıyor. Bir fincan çayın verdiği huzurla güne kısa bir mola vermek istiyorsanız Mithra Coffee ile egzotik lezzetleri keşfedebilirsiniz.

Uzun lafın kısası aradığınız en lezzetli çaylar ve kahveler için yapmanız gereken tek şey Mithra Coffee’nin internet sitesini ziyaret etmek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı