REKLAMI GEÇ

Kimler İhtiyaç Kredisinden Yararlanabilir?

İhtiyaç kredisi, kısa vadeli ve düşük tutarlı nakit ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için kullanabileceğiniz özel bir kredi türüdür. Son zamanlarda bankaların teknolojik gelişmelere ayak uydurmasıyla beraber, şubelere gitmeden telefon ya da internet bankacılığı vasıtasıyla ihtiyaç kredisi kullanabilmeniz mümkün hale gelmiştir.   İhtiyaç kredisinden yararlanabilmek için kredi notunuzun uygun olması gerekir. Bankaların değerlendirmelerine göre değişken kredi notu tutarları vardır. En riskli ve orta riskli olarak nitelendirilen kişilerin…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2022 Salı, 11:45

İhtiyaç kredisi, kısa vadeli ve düşük tutarlı nakit ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için kullanabileceğiniz özel bir kredi türüdür. Son zamanlarda bankaların teknolojik gelişmelere ayak uydurmasıyla beraber, şubelere gitmeden telefon ya da internet bankacılığı vasıtasıyla ihtiyaç kredisi kullanabilmeniz mümkün hale gelmiştir.

İhtiyaç kredisinden yararlanabilmek için kredi notunuzun uygun olması gerekir. Bankaların değerlendirmelerine göre değişken kredi notu tutarları vardır. En riskli ve orta riskli olarak nitelendirilen kişilerin ihtiyaç kredisi alabilmesi mümkün olmayabilir. İhtiyaç kredisinden yararlanabilmenin en temel şartı 18 yaşını doldurmuş olmaktır. Bankalardan kredi çekmek için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Bir diğer şart gelirinizi belgelemenizdir.

Belgelenebilir geliriniz yoksa kredi başvurunuz onaylanmaz. Sigorta girişinizin olması da önemli bir detaydır. Bu sigortanın minimum 3 aylık olması şartı aranabilir. Sigorta girişinizin 3 ay önce yapılmış olması ve hala devam etmesi şartı vardır. Bazı bankalar için süreler 6 aya kadar uzayabilir. Eğer bu şartları sağlıyorsanız banka kredi notunuza bakar. Kredi notu, kredi başvurularındaki en temel kriterler arasında yer alır.

İhtiyaç Kredisi için Gerekli Belgeler

Bankaların minimum not beklentileri birbirinden farklı olduğundan dolayı net bir rakam söylenebilmesi mümkün değildir. Ancak kredi notunuz ne kadar yüksek olursa kredi alabilme imkanınız o derece artacaktır. Bankalardan elde edebileceğiniz kredi üst limiti bankadan bankaya değişkenlik gösterebilir. Bankaların ihtiyaç kredisi üst limitlerine bakarak bu noktada bilgi sahibi olabilirsiniz. Kredi üst limitleri için çeşitli yerlerden faydalanabilirsiniz.

Bireysel olarak çekilebilecek maksimum kredi miktarı geliriniz ile orantılı olmalıdır. Yasalara göre aylık taksit ödemelerinizin toplam miktarı, belgelenebilir gelirin %50’sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. Bankalara ait olan hesaplama araçları sayesinde de kullanabileceğiniz yüksek miktarı ve alt limiti öğrenebilmeniz mümkündür.

İhtiyaç kredileri için bu şartları yerine getirdikten sonra kimlik belgesi, ikamet adresini gösterebilecek belgeler, gelir belgesi gibi detaylar sizlerden talep edilir. İhtiyaç kredisi başvurusu yaptığınız zaman bankaların ilgili şubelerin gerek gördüğü takdirde kefil de isteyebilir. İhtiyaç kredisi için dilerseniz Enpara.com’da yer alan bilgileri detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı