REKLAMI GEÇ

ODTÜ öğrencilerinin sanatla buluşması

ODTÜ öğrencilerinin sanatla buluşması

Denizli’de eğitime farklı bir soluk getiren köklü eğitim kurumlarından ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları, mart ayını normal eğitim faaliyetlerinin yanı sıra dolu dolu sanat faaliyetleriyle geçirdi. Resim sergisiyle “sanata ipeksi dokunuş” yapılırken, “sevimli kahramanlar buluşması” gerçekleştirildi. Tiyatro etkinliğiyle de farklı kültürler tanıtıldı. “Odağımız Çocuklarımız, İnatlaşan Çocuklar” ve “4. Sınıf İngilizce Açık Sınıf Etkinliği” mart ayının diğer faaliyetleri olarak dikkati çekti.

/ DENİZLİHABER / 1 Nisan 2014 Salı, 09:20

ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, öğrencilerinin eğitiminin yanı sıra sanata duyarlı bireyler olarak yetişmeleri için de etkinlikler düzenliyor.

SANATA İPEKSİ BİR DOKUNUŞ
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları, ” Sanata İpeksi Bir Dokunuş” isimli resim sergisini Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen muhteşem bir açılış töreni ile Denizli halkının beğenisine sundu.

sanata-dokunus-3

İzleyenler tarafından büyük beğeni toplayan serginin açılışında konuşan Görsel Sanatlar ve Müzik Zümresi Başkanı Füsun Diriker, hedeflerinin öğrencilerin özgün sanatsal çalışmalar üreterek yaratıcılıklarını ve estetik duygularını geliştirmelerini sağlamak olduğunu, ipek boyama tekniği kullandıkları bu sergideki amaçlarının öğrencilerin farklı tekniklerde de bilgi sahibi olabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

sanata-dokunus-2

Tören ODTÜ Geliştirme Vakfı Anaokulu öğrencilerinin dans, ritim ve koro gösterileriyle devam etti.
İzleyenlerin büyülendiği törende, ana sınıfı öğrencileri kendi tasarlayıp hazırladıkları ipek boyama çalışmalarından oluşan kıyafetlerle dikkatleri topladı. Davetliler ise 1. sınıftan 7. sınıfa kadar öğrencilerin çalışmalarından oluşan sergide yer alan 350 sunumu beğeniyle izledi.

sanata-dokunus-1

Resim Öğretmenleri Aslı Ertürk ve Okşan Şahin, ipek boyama sanatında öğrencilerin modern ve özgün yorumlarıyla ortaya çıkardıkları 350 özgün eseri sergilemekten gurur duyduklarını, tüm bu çalışmaların öğrenciler tarafından iki aylık bir sürede gerçekleştirildiğini belirtti.

meral-atesoglu

ODAĞIMIZ ÇOCUKLARIMIZ, İNATLAŞAN ÇOCUKLAR
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları’nda mart ayının bir başka etkinliği “Odağımız Çocuklarımız, İnatlaşan Çocuklar” konulu odak grup çalışmasıydı. Okulun toplantı salonunda gerçekleştirilen bu etkinlikte, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Rehberlik ve Veli İlişkileri Başkanı Psikolog-Pedagog Meral Ateşoğlu, ailelerin çocuklara yaklaşımıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.Ana sınıfı ve 1. sınıfa devam eden öğrencilerin velilerine yönelik olarak düzenlenen eğitim çalışmasında Ateşoğlu, velilerin konu ile ilgili sorularını da yanıtladı.

ingilizce

4. SINIF İNGİLİZCE AÇIK SINIF ETKİNLİĞİ
Bu arada, öğrencileri bir üst öğrenim kurumuna hazırlamayı amaçlayan “İngilizce Açık Sınıf Etkinliği” de eğitim kurumunun ortaokul binasında gerçekleştirildi. 4. sınıf öğrenci velilerinin katılımıyla “Adım Adım Ortaokul Projesi” kapsamında düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin bir üst öğrenim kurumuna hazırlanmaları, velilerinin de eğitim- öğretim ortamlarına katılımlarını sağlamak amaçları ön planda tutuldu.
Ayrıca 4. sınıf İngilizce kazanımlarından yola çıkılarak konular işlendi. Bu dersin sonunda veliler, öğrencilerin günlük aktivitelerden, alışkanlıklardan ve evrensel doğrulardan bahsedebildiklerini, birbirleriyle ve aileleriyle etkileşime geçebildiklerini interaktif bir ders süreci içinde görme fırsatı yakaladı.

masal-kahramanlari

SEVİMLİ KAHRAMANLAR İLE ODTÜ’DE BULUŞALIM
ODTÜ Geliştirme Vakfı Denizli Okulları İlkokul Eğitim Kampüsü’nde, her yıl düzenli olarak yapılan ve merakla beklenen ana sınıfı etkinliğinin bir yenisi daha büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 16 Mart 2014 Pazar günü düzenlenen “Sevimli Kahramanlar ile ODTÜ de Buluşalım” etkinliği, Denizli’de bulunan birçok ana sınıfının 4-6 yaş grubundan oluşan 250 kişilik öğrenci katılımıyla yapıldı.

masal-kahramanlari-3

Etkinlikte, öğrencilerin İngilizce atölyelerinde yapılan çalışmalarla bilişsel ve sosyal açıdan gelişimleri sağlarken, resim,müzik,drama ve bilim gibi farklı atölyelerdeki etkinliklerle de eğlenerek öğrenme becerileri geliştirildi. Öğrenciler, etkinlikte yer alan “Doğa” temalı atölyelerdeki çalışmalarla da yaparak ve yaşayarak öğrendi, öğrenirken de keyifli ve eğlenceli dakikalar geçirdi.

masal-kahramanlari-2

Öğrenciler atölyelerde bu güzel çalışmaları gerçekleştirirken, ODTÜ Geliştirme Vakfı İlkokulları Rehberlik ve Veli İlişkileri Başkanı Psikolog-Pedagog Meral Ateşoğlu tarafından verilen “Okullu Bir Çocuğun Ebeveyni Olmak” konulu seminer, veliler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi, onların çocuklarına karşı farklı bakış açıları geliştirmeleri sağlandı.

the-tower-1

THE TOWER
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları İngilizce Zümresi tarafından düzenlenen “Uluslararası Eğitsel İngilizce Tiyatro Etkinliği” tüm öğrencilerin beğenisini topladı. Arjantin merkezli bir eğitsel tiyatro ekibi olan ArtspotEducationalTheatre oyuncuları, okulu ziyaret ederek, öğrencilerle tanıştı. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi’nde öğrencileri karşılayan grup, oyunlarını sergiledi.

the-tower-2

ArtspotEducationalTheatre (www.artspot.com.ar) web sitesinde yer alan oyun ile ilgili etkinler, İngilizce öğretmenleri tarafından önceden öğrencilerle derslerde uygulandı ve öğrencilerin oyun ile ilgili farkındalıkları sağlandı. Böylece ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları öğrencileri, izledikleri oyunu içselleştirerek farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu. Öğrenciler öğrendikleri yabancı dilin evrensel bir dil olduğunu interaktif olarak sergilenen bu etkinliğe coşkuyla katılarak bir kez daha şahit oldu.

matematik-1

MATEMATİĞİ YAPARAK VE YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları’nda uygulanan eğitim programıyla;matematiği kullanabilen, problem çözebilen, çözümlerini ve düşüncelerini paylaşabilen, ekip çalışması yapabilen, matematiğe yönelik olumlu tutum geliştiren bireylerin yetiştirilmesi, soyut bir ders olan matematiğin öğrencileresevdirilmesi ve görüş açılarını genişletip üreticiliklerini ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

matematik-2

Bu amaçla soyut olan kavramları somutlaştırmak ve öğrencilerle birlikte yeni materyaller geliştirmek üzere, Türkiye’de ilk kez ODTÜ Okulları’nda uygulanmaya başlayan matematik laboratuvarı kullanılıyor. Böylelikle öğrenciler, matematiğin günlük yaşantıda kullanılabilirliğini görüyor.

ODTÜ YARIŞMALARIN GÖZDESİ
Uluslararası “Urfodu Bilgi Yarışması”ndaODTÜ öğrencileri,final etabına geçerek büyük bir başarıya imza attı. Bir başka uluslararası yarışma olan ‘PurpleComet’ yarışmasına da katılacak ODTÜ’lü öğrenciler, matematik alanında dünyadaki yaşıtlarıyla kendilerini karşılaştırma fırsatı bulacak. Ayrıca Mayıs ayında yapılacak TÜBİTAK Olimpiyatları’na da katılacak olan ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları öğrencileri, başarı için ter dökecek.

matematik-3

14 MART DÜNYA Pİ GÜNÜ KUTLAMASI
Bu arada, “14 Mart Dünya Pİ Günü” bir hafta boyunca öğrencilerin farklı etkinlikleri ile coşku içinde kutlandı. Öğrencilerimiz her gün düzenlenen farklı yarışmalarla hem yarıştı,hem eğlendi. 5.sınıf öğrencilerinin düzenlediği “Pİ Kermesi”nin geliri ise ODTÜ ORMANI’nabağışlandı.

matematik-4

DİĞER ETKİNLİKLER
Dünyanın en çok tercih edilen akıl oyunları da öğrencilerin beğenisini topluyor.Hayli ilgi gören bu oyunları öğrenciler severek oynuyor. Bu oyunlarla öğrenciler, hem analitik düşünme yeteneklerini geliştirmekte hem de eğlenceli zaman geçiriyor.

Diğer yandan Mayıs ayında, Şirince Ali Nesin Matematik Köyü’ne gezi düzenlenecek. Bu geziyle akademik ve perspektif kazanımlar sağlanması amaçlanıyor.

Akademik ders anlatımları, sınıf içi çalışmalar ve etkinlikler, uluslararası yarışmalara katılım, geziler, akıl oyunları uygulamaları, öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini daha da artırıyor. Bu uygulamaların sonucunda,matematik dersleri, sevilen ve ilgiyle takip edilen bir ders olmaya devam ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı