REKLAMI GEÇ

ODTÜ’den İngilizce öğretmenlerine seminer

ODTÜ’den İngilizce öğretmenlerine seminer

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları ile Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “21. Yüzyıl Öğrenenlerine Yönelik İngilizce Öğrenme Yöntem ve Teknikleri” konulu seminer büyük ilgi gördü. 200’ün üzerinde katılımla gerçekleşen seminer, eğitim camiasında yankı yarattı.

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2014 Pazartesi, 10:32

 

ODTÜ Geliştirme Vakfı Denizli Okulları, başarılı bir projeye daha imza attı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkı koyduğu seminer, Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı. Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşen seminere, Denizli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Denizli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şener Bayram, ODTÜ Geliştirme Vakfı Denizli Okulları Okul Müdürü Kenan Ömeroğlu, yurt içinden ve yurtdışından gelen eğitimciler, çok sayıda İngilizce öğretmeni ve davetliler katıldı.

ic-1

Eğitim alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ile fark yaratan ODTÜ Geliştirme Vakfı Denizli Okulları, eğitim alanında fark yaratmaya devam ediyor. “ELT FOR 20st CENTURY LEARNERS” (21. Yüzyıl Öğretmenlerine Yönelik İngilizce Öğrenme Yöntem ve Teknikleri) başlıklı seminerin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Ali Sözen, küreselleşen dünyada yabancı dilin önemine dikkat çekti.

ic-2

Yabancı dilin artık hayatımızda olmazsa olmazlarından olduğunu vurgulayan Sözer, “Bilişim alanında gelişmeler ile küreselleşen dünyada bizlerinde kendimizi yenilememiz ve geliştirmemiz gerekiyor. Diğer toplumlardan geri kalmamak ve onlar ile iletişim sağlamak için yabancı dil bilmek zorundayız. ODTÜ Okulları da yabancı dil eğitimi ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza başarılı bir eğitim veriyor. Denizli Valiliği olarak eğitime sonsuz destek veriyoruz. Son 6 yılda eğitime yapılan yatırımı 1 yılda yaparak bunu açık ve net bir şekilde gösterdik” dedi.

“İNGİLİZCE ÜLKE VE İNSANLARIN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ”
Dünya gelişiminden dolayı dil ve dil eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan ve dil eğitimi için çeşitli projeler hazırlandığını dile getiren Milli Eğitim Şube Müdürü Şener Bayram da “Dil eğitimi gelişen dünya’da çok önemli bir hal aldı. İngilizce artık hem ülkemizin gelişimi hem de insanlarımızın gelişimi artık çok önemli. ODTÜ yetkilileri bu proje ile bize geldiklerinde çok sevindik ve beğendik. Vakit kaybetmeden gerekli işlemleri yaparak projemizi hayata geçirdik. Yurtdışı gezilerimizde oradaki öğrencilerin dil başarısını görmek bizleri imrendiriyor” diye konuştu.

ic-3

SUNUMLAR YAPILDI
Yapılan konuşmalarından ardından sunumlara geçildi. Dünyaca ünlü eğitmenler Grant Kempton, “Set YourStudentsFreeWhileyou Can”, JamieKeddie ise “Video CamerasInThe Hands of Learners” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumların ikinci bölümüne ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları’nda devam edildi. Burada eş zamanlı 11 sunum yapıldı. Bu sunumlar, yine dünyaca ünlü eğitmenler ile ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ankara ve Denizli Okulları öğretmenleri tarafından gerçekleştirildi.

ic-4

Sunum yapanlar arasında Teresa Doğuelli, CharlotteRance, MargerethPerucci, Fulya DonnelyMüldür, DamonDellaFave, TonySturtevant, Ali İhsan Burak gibi isimler yer aldı. Yapılan çekiliş ve kokteylin ardından konferans sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı