REKLAMI GEÇ

SEO Hizmeti

Sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) daha üst sıralarda yer almasını istiyorsanız, daha iyi SEO için optimize etmeniz gerekir. Bu, sitenizin içeriğini, mimarisini, kodunu ve performansını optimize ederek gerçekleştirilebilir. Web sitenizin içeriği, SEO söz konusu olduğunda sitenizin en önemli yönlerinden biridir. Kaliteli, iyi yazılmış ve bilgilendirici içerik oluşturmak, sitenizin yalnızca arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2023 Pazartesi, 01:45

Sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) daha üst sıralarda yer almasını istiyorsanız, daha iyi SEO için optimize etmeniz gerekir. Bu, sitenizin içeriğini, mimarisini, kodunu ve performansını optimize ederek gerçekleştirilebilir.

Web sitenizin içeriği, SEO söz konusu olduğunda sitenizin en önemli yönlerinden biridir. Kaliteli, iyi yazılmış ve bilgilendirici içerik oluşturmak, sitenizin yalnızca arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sunduğunuz bilgileri arayan kullanıcılardan organik trafik çekmenize de yardımcı olur.

Web siteniz için içerik oluştururken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey vardır:

İçeriğinizin iyi yazılmış olduğundan ve gramer hataları içermediğinden emin olun. Kullanıcıların, iyi yazılmış ve hatasız içeriğe güvenme ve bunlarla etkileşim kurma olasılığı daha yüksektir.

İçeriğiniz bilgilendirici olmalı ve okuyucuya değer sağlamalıdır. Kullanıcılara yeni bir şeyler öğretecek veya bir sorunu çözmelerine yardımcı olacak makaleler, blog gönderileri yazın veya başka türde içerikler oluşturun.

İçeriğinizin tamamına hedeflenen anahtar kelimeler ekleyin. Ancak anahtar kelimelerinizi beceriksizce doldurmayın – hedeflemek istediğiniz anahtar kelimeleri dahil ederken doğal bir şekilde yazmaya odaklanın. Ayrıca, arama motorlarının içeriğinizin bağlamını daha iyi anlamasına yardımcı olan ilgili kelimeler ve ifadeler olan LSI (latent semantic indexing) anahtar kelimelerini de kullanabilirsiniz.

Hedeflenen anahtar kelimeler, basitçe, arama motoru sonuç sayfalarında sıralamak istediğiniz kelimeler ve kelime öbekleridir. Hedeflenen anahtar kelimeleri seçerken aklınızda bulundurmak isteyeceğiniz birkaç şey vardır:

Öncelikle, web sitenizin bilinmesini istediğiniz konuları düşünün. Kullanıcıların sitenizi ne tür aramalar için bulmasını istiyorsunuz? Ardından, bu konularla ilgili anahtar kelime fikirlerinin bir listesini bulun – bir kullanıcının internette bilgi ararken yapacağı gibi düşünmeye çalışın.

Potansiyel anahtar kelimelerin bir listesine sahip olduğunuzda, biraz araştırma yapmaya başlamanın zamanı geldi. Her ay kaç kişinin her anahtar kelimeyi aradığını ve her bir anahtar kelime için sıralama yapmanın ne kadar zor olduğunu öğrenmek için Google’ın Anahtar Kelime Planlayıcı aracını veya başka benzer bir aracı kullanın. Bu araştırmayı yaptıktan sonra, içeriğinize dahil etmeden önce anahtar kelime listenizi web siteniz için hem ulaşılabilir hem de faydalı olacağını düşündüğünüz bir avuç olacak şekilde daraltın.

Hedeflenen anahtar kelimelere ek olarak, sitenizin içeriğini optimize etmenin başka bir yolu da, metniniz boyunca LSI (latent semantic indexing) anahtar kelimeleri kullanmaktır. LSI anahtar sözcükleri, arama motorlarının içeriğinizin içeriğini daha iyi anlamasına yardımcı olan, basitçe ilgili sözcükler ve ifadelerdir – esasen sayfanızın konusu hakkında “ipuçları” görevi görürler. Örneğin, köpeklerle ilgili bir makaleyi optimize ediyor olsaydık, ekleyebileceğimiz bazı LSI anahtar sözcükleri “yavru köpekler”, “ırklar”, “köpek maması” vb. olabilirdi. Bu ilgili terimleri metnimizde dahil etmek, arama motorlarının makalemizi köpeklerle ilgili sorgularla ilişkilendirmesine yardımcı olur ve sonuçlarda görünme olasılığını artırır.

URL’lerinizin yapısının SEO’nuz üzerinde de etkisi olabilir. Kısa, açıklayıcı URL’ler kullanmak, hem kullanıcıların hem de arama motorlarının bir sayfanın ne hakkında olduğunu anlamasını kolaylaştırdığından en iyi uygulamadır. Ek olarak, URL’lerinizde anahtar kelimeler kullanmak, bu anahtar kelimeler için sıralamanızı iyileştirmenize de yardımcı olabilir.

Bir XML site haritası, web sitenizdeki arama motoru botları tarafından taranabilecek tüm sayfaların bir listesidir. Bir site haritası oluşturmak, sitenizdeki tüm önemli sayfaların arama motorları tarafından dizine eklenmesini sağlamaya yardımcı olur. XML-Sitemaps.com veya Screaming Frog’un XML Site Haritası Oluşturucusu gibi çevrimiçi araçları kullanarak bir XML site haritası oluşturabilirsiniz.

Site haritanızı oluşturduktan sonra, onu web sitenizin kök dizinine eklemeniz gerekir. Daha sonra site haritanızı Google Search Console aracılığıyla Google’a gönderebilirsiniz.

Sitenizdeki kod şişmesini en aza indirmek için, HTML ve CSS kodunuzu olabildiğince temiz ve öz tutmayı hedeflemelisiniz. Bu, yorumlanmış kod veya kullanılmayan CSS seçiciler gibi gereksiz kodların ortadan kaldırılması anlamına gelir. Ayrıca, sayfalarınızın boyutunu daha da küçültmek için HTML ve CSS kodunuzu küçültmelisiniz.

Daha iyi Seo hizmeti için HTML kodunuzu optimize etmek için yapabileceğiniz birkaç şey var. İlk olarak, tüm etiketlerinizin düzgün bir şekilde kapatıldığından ve iç içe geçtiğinden emin olun. İkinci olarak, arama motorlarına sayfalarınızın yapısı ve içeriği hakkında daha fazla bilgi vermek için mümkün olduğunca semantik işaretlemeyi kullanın. Son olarak, arama motorlarının sayfalarınızı doğru şekilde dizine eklemesini zorlaştırabileceğinden, HTML kodunuzda satır içi stiller veya JavaScript kullanmaktan kaçının.

HTML’de olduğu gibi, daha iyi SEO için CSS’nizi optimize etmek üzere yapabileceğiniz birkaç şey vardır. İlk olarak, CSS’nizin tamamının geçerli ve iyi biçimlendirilmiş olduğundan emin olun. İkinci olarak, çok fazla iç içe seçici kullanmaktan kaçının çünkü bu, CSS’nizin arama motorları için ayrıştırılmasını zorlaştırabilir. Son olarak, mümkün olan yerlerde steno özellikleri ve yorumları kullanarak CSS dosyalarınızın boyutunu küçültün.

Kimse yavaş bir web sitesini sevmez. Yalnızca kullanıcılar için sinir bozucu olmakla kalmaz, aynı zamanda arama motoru sıralamanızı da olumsuz etkileyebilir. Sitenizin sayfa yükleme sürelerini hızlandırmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır, bunlar arasında şunlar vardır:

– Kod şişmesini en aza indirin

– HTML’nizi optimize edin

– CSS’nizi optimize edin

– Bir içerik dağıtım ağı (CDN) kullanın

– Yönlendirmeleri en aza indirin

– Tarayıcı önbelleğinden yararlanın

Önbelleğe alma, sık erişilen verileri gerektiğinde hızlı bir şekilde alınabilmesi için bellekte depolayan bir tekniktir. Web sitenizde önbelleğe alma yöntemleri uygulayarak performansını önemli ölçüde artırabilirsiniz. Aşağıdakiler dahil kullanabileceğiniz birkaç farklı önbellek türü vardır:

– Sayfa önbelleğe alma: Bu, tüm HTML sayfasını önbelleğe alır ve sayfaya her erişildiğinde yeniden oluşturmak zorunda kalmadan kullanıcıya sunar.

– Veritabanını önbelleğe alma: Bu, veritabanı sorgularını önbelleğe alır ve bunların çalıştırılma sayısını azaltır.

– Nesne önbelleğe alma: Bu, web sitenizde sıklıkla kullanılan resimler, dosyalar ve diğer kaynaklar gibi nesneleri önbelleğe alır.

Olumlu bir kullanıcı deneyimi yaratmak, herhangi bir web sitesinin ana hedeflerinden biri olmalıdır. Ne de olsa, kullanıcılar sitenizi kullanmaktan hoşlanmazlarsa geri gelmeleri pek olası değildir. Olumlu bir kullanıcı deneyimi yaratmanın birkaç yolu vardır, örneğin:

-Sitenizde gezinmenin kolay olduğundan emin olmak

-Açık ve özlü metin kullanmak

-Yardımcı ve alakalı resimler dahil

-Sitenizin hızlı yüklenmesini sağlamak

-Sitenizin duyarlı olduğundan emin olmak (yani mobil cihazlarda iyi çalışır)

Sitenizin kullanıcı deneyimini optimize etmenin en iyi yollarından biri, kullanıcı verilerinizi analiz etmektir. Bu veriler, aşağıdakiler gibi çeşitli yollarla toplanabilir:

-Google Analytics: Kullanıcıların sitenizde ne kadar zaman geçirdikleri, hangi sayfaları ziyaret ettikleri, hangi cihazları kullandıkları vb. şeyleri izlemek için Google Analytics’i kullanabilirsiniz. Bu veriler, sitenizi geliştirmeniz gereken alanları belirlemede çok yardımcı olabilir. sitenin kullanıcı deneyimi.

-Isı Haritaları: Isı haritaları, kullanıcıların web sitenizde tıkladığı yerlerin görsel temsilleridir. Sitenizin kafa karıştırıcı veya kullanımı zor alanlarını belirlemede çok yardımcı olabilirler.

-Kullanıcı anketleri: Sitenizin kullanıcı deneyimi hakkında geri bildirim almanın bir başka harika yolu da doğrudan kullanıcılarınızla anket yapmaktır. Anket oluşturmak ve kullanıcılarınıza göndermek için SurveyMonkey veya Typeform gibi araçları kullanabilirsiniz.

Sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer almasını istiyorsanız, daha iyi Seo hizmeti için optimize etmeniz gerekir. Bu, kaliteli içerik oluşturarak, hedeflenen anahtar sözcükleri kullanarak ve LSI anahtar sözcüklerini ekleyerek yapılabilir. Ayrıca bir silo yapısı oluşturarak ve etkili URL yapıları kullanarak sitenizin mimarisini optimize etmelisiniz. Ek olarak, kod şişmesini en aza indirerek ve HTML ve CSS’nizi optimize ederek sitenizin kodunu optimize etmelisiniz. Son olarak, sayfa yükleme sürelerini hızlandırarak, önbelleğe alma yöntemlerini uygulayarak ve resimlerinizi optimize ederek sitenizin performansını iyileştirebilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı