REKLAMI GEÇ

TES üyeleri piknikte buluştu

TES üyeleri piknikte buluştu

Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şubesi geleneksel Piknik Şöleni düzenledi. Çamlık Mesireliği’nde gerçekleştirilen pikniğe, TES Genel Başkanı Talip Geylan, TES Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen (TSS) Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, TES Şube Başkanı Emre Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başkan Yardımcısı Özkan Yeniay, Türk Büro Sen (TBS) Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, eski Şube Başkanları ve çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2018 Çarşamba, 09:31

TES Şube Başkanı Emre Erdoğan yaptığı konuşmada, “Yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamış bulunuyoruz. Birlik beraberliğimizi pekiştirmek, yeni eğitim öğretim yılına moralle başlamak amacıyla düzenlediğimiz pikniğimize katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca sendika üyelerimizle bir araya gelerek onların görüş ve önerilerini dinleyen ve pikniğimize katılımlarıyla bizleri onurlandıran Genel Başkanımız Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Yaşar Şahindoğan’a ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

TES Genel Başkanı Talip Geylan da yaptığı konuşmada, Denizli Şubesi’nin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geylan,”Denizli Şubemizin daveti üzerine sizlerin görüş ve önerilerini dinelemek, düzenlediğiniz etkinliklere katılmak üzere geldiğim ilinizden son derece memnun ayrılıyorum. Bu nedenle öncelikle Şube Başkanımız Emre bey’e yönetimine ve Türk Eğitim Sen’lilere çok teşekkür ediyorum. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de genel merkeziyle, şubeleriyle ve temsilciliklerimizle sürekli sahada olacağız. Bakın Türk Eğitim Sen geçtiğimiz yıla oranla bu yıl üye sayısını yüzde 50 oranında arttırdı. Ama karşımızdaki malum sendika her geçen gün eriyor. Önümüzde süreçte erimeye devam edecekler” diye konuştu.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARININ MAAŞLARI ARTTIRILMALI”

Türkiye’de eğitim çalışanlarının ücretlerinin düşük olduğunu kaydeden Geylan, “Ülkemizdeki öğretmen ve eğitim çalışanlarının maaşları artırılmalıdır. OECD 2018 Bir Bakışta Eğitim Raporunda; satın alma gücü paritesi dikkate alınarak yayınlanan verilerde, OECD ülkeleri ortalamasına göre ilkokulda göreve yeni başlayan bir öğretmen yılda brüt 32 bin 258 dolar, en üst derecedeki bir öğretmen ise yılda brüt 54 bin 156 dolar kazanmaktadır. Ülkeleri ayrı ayrı incelediğimizde Avustralya’da göreve yeni başlayan bir öğretmen ilkokulda yılda brüt 41 bin 798 dolar, en üst kademedeki öğretmen yılda brüt 59 bin 568 dolar; İspanya’da göreve yeni başlayan ilkokul öğretmeni yılda brüt 38 bin 987 dolar, en üst kademedeki öğretmen yılda brüt 55 bin 384 dolar; Lüksemburg’da göreve yeni başlayan bir ilkokul öğretmeni yılda brüt 70 bin 192 dolar, en üst derecedeki öğretmen yılda brüt 124 bin 36 dolar; Danimarka’da göreve yeni başlayan bir öğretmen yılda brüt 44 bin 919 dolar, en üst kademedeki öğretmen yılda brüt 51 bin 506 dolar kazanmaktadır. Aynı raporda Türkiye, ilkokul öğretmenleri maaş sıralamasında, 35 OECD ülkesi arasında 25’inci sırada yer almaktadır.
Türkiye’de öğretmenlerin maaşları ek ders ücretleri hariç yılda net 6 bin 246 dolar ile 7 bin 298 dolar arasında değişmektedir. Ülkemizde sadece öğretmenler değil, tüm eğitim çalışanları düşük ücretler almaktadır. Yapılması gereken ülkemizde eğitim çalışanlarının maaşlarını insanca yaşayabilecekleri düzeye çıkarmaktır. Her eğitim-öğretim yılı başında verilen eğitime-öğretime hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına verilmesi sağlanmalıdır. Karma eğitim ile ilgili tartışmalara üzülerek şahit oluyoruz. Bilindiği gibi 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 15. Maddesinde “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır” denilmektedir. Görüldüğü üzere okullarda karma eğitim yapılması hususu kanunda çok net olarak belirtilmiştir. Dolayısıyla karma eğitim tartışma malzemesi yapılmamalı, bu konu siyasi, ideolojik çekişmelere alet edilmemelidir. Okullara verilen ödenekler artırılmalı, hizmetli kadrosu güçlendirilmeli, okullar kaderleri ile baş başa bırakılmamalıdır.
Her okulun güvenliği sağlanmalı, okullar kameralarla donatılmalı, şiddet olaylarının önüne geçilmelidir. Eğitim sistemi, müfredat, mevzuat konuları başta olmak üzere yapılacak değişiklikler hayata geçirilmeden önce paydaşların görüşü alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı