REKLAMI GEÇ

Ulusal ve uluslararası yarışmalara ODTÜ damgası

Ulusal ve uluslararası yarışmalara ODTÜ damgası

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları, eğitimdeki farkındalığını öğrencilerinin yarışmalarda elde ettiği başarıların yanı sıra ünite konularını kapsayan etkinlik ve gezilerle de ortaya koyuyor. “Çocuk Gözüyle DNA” yarışmasında birincilik ve üçüncülük ödüllerini Denizli’ye getiren ODTÜ öğrencileri, “The 2014 PurpleComet! Math Meet” yarışmasında, Gaye Hünkar’ın Türkiye birinciliği ve dünya dördüncülüğüyle dikkati çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2014 Çarşamba, 21:41

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları, Nisan ayını da dolu dolu geçirdi. Öğrenciler jeotermal gezisiyle enerji kaynaklarını tanırken, “Uzay kampı Türkiye” gezisiyle farklı bir deneyim edindi. “Meslek Tanıtım Günleri” ile öğrencilerin geleceğe yönelik planlarına ışık tutuldu. “Medya Okur Yazarlığı” semineriyle de bilgi hazinelerini genişlettiler.

jeotermal-2

ENERJİ TESİSLERİNE GEZİ
Sosyal bilgiler ve fen bilimleri derslerindeki konuların pekiştirilmesi amacıyla düzenlenen gezi kapsamında 7. sınıf öğrencileri, Bereket ve Zorlu enerji santralleri ile Linde Gaz tesislerine gitti.

jeotermal-1

Zorlu Enerji’ye ait Sarayköy ilçesindeki Kızıldere Jeotermal Santrali’nde jeotermal kaynaktan enerji elde edilmesini yerinde gören öğrenciler, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili de yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca jeotermal kaynağın yerleşim yerlerinde ve seralarda ısınma amaçlı kullanımıyla ilgili detaylı bilgi edindiler.

jeotermal-3

Linde Gaz Tesisleri’nde, jeotermal kaynaktan “kuru buz” elde edilmesi uygulaması da öğrencilerin hayli ilgisini çekti. Yetkililer, jeotermal enerji kaynağının değerlendirilmesi sırasında dışarıya verecek karbondioksit gazının da değerli olduğunu, bu gazın yoğunlaştırılarak kuru buz elde edildiğini anlattı. Elde edilen kuru buzun kullanım alanları hakkında bilgi verilirken, öğrenciler kuru buzun etkisini Linde Gaz fabrikasında yapılan bir deneyle gözlemledi.

“ÇOCUK GÖZÜYLE DNA YARIŞMASI”NDA BİRİNCİLİK
Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “DNA Günü 2014” etkinlikleri kapsamındaki “Çocuk Gözüyle DNA” konulu resim yarışmasına ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları’ndan iki öğrenci katıldı.

dna-1

Çocukların DNA molekülü ve genetik hakkında bilgi toplamaları ve hayallerindeki DNA molekülünü resme aktarmaları amaçlanan yarışmada ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli İlkokulu öğrencilerinden İpek Tenekeci Türkiye birincisi, Serra Kurumuş Türkiye üçüncüsü oldu. Tenekeci ve Kurumuş’a ödülleri düzenlenen törenle verildi.

UZAY TEKNOLOJİLERİYLE TANIŞTILAR
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları, İzmir’de bulunan Uzay Kampı’ndaki “Yıldızlar ve Gezegenler Macerası” programına 19 öğrenciyle katıldı. 11-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim kampında, uzay bilimleri alanında eğitim verildi, öğrenciler uzay simülasyonları ile takım çalışmasına teşvik edildi ve uzay teknolojileri ile tanışmaları sağlandı.

uzay-kampi-1

Öğrenciler, kampta katıldıkları aktivitelerde hidroponik (topraksız bitki yetiştirme) yönteminiöğrendi,
fizik ve kimyanın temellerinin açıklandığı deneyler sunumu ve uzayın araştırılması çalışmalarında fen bilimlerinin nasıl kullanıldığı anlatıldı. Roket biliminin temelleriyle ilgili bilgi sunuldu, AS roketi yapımı ve fırlatılması gerçekleştirildi.Uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörlerden iki tanesi kullanıldı.

uzay-kampi-2

Programın öğrenciler tarafında en ilgi çekici aktivitesi Uzay Mekiği görevi oldu.Gerçek uzay mekiği görevlerinde yapılan çalışmaların ve görevlerin canlandırıldığı bu aktivitede, her bir takım üyesine uzay mekiği Discovery’de kargo uzmanı ve yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi gibi görevler verildi.

uzay-kampi-3
Her bir görev ayrı derecelerde sorumluluk alma ve liderlik özelliği gerektiren görevdi. Eğitimi veren uzmanlar, bir takım üyesinin önemli bir sorumluluğu ya da görevi ihmal etmesi halinde, bu tüm uçuş görevinin başarısız olmasına neden olunabileceğini öğrencilere bildirildi.

uzay-kampi-4

Bu arada, kamptaki deneyimle görev, bilgiyi paylaşma ve takım halinde başarıya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu pekiştiren öğrencilere programa katılımlarından dolayı sertifika verildi.

“THE 2014 PURPLE COMET! MATH MEET YARIŞMASI”NDA 2 DERECE
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları’nda düzenlenen “Uluslararası The 2014 PurpleComet! Math MeetYarışması”na katılan 8. sınıf öğrencisiGaye Hünkar, elde ettiği başarıyla dikkati çekti.

purple-comnet-1

Üç farklı kategoride düzenlenen yarışmaya katılan ODTÜ öğrencileri başarılı sonuçlar elde ederken, 8. sınıf öğrencisi Gaye Hünkar, kategorisinde Türkiye birincisi ve dünya dördüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.

purple-comnet-2

Okul idarecileri, yarışmaya katılan tüm öğrencileri elde ettikleri sonuçlardan dolayı kutladı ve başarılarının devamını diledi.

MESLEK TANITIM GÜNLERİ DÜZENLENDİ
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları’nda, öğrencileri bilgilendirmek ve ileride yapacakları meslek tercihlerine katkıda bulunmak amacıyla “Meslek Tanıtım Etkinlikleri” düzenlendi. Okulun 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik bu etkinlikte; doktorluk, eczacılık ve diş hekimliği mesleklerini tanıtımı yapıldı.

meslek-1

Öğrencilerle bir araya gelen Kalp ve Damar Cerrahı Opr. Dr. Murat Alten, Diş Hekimi Hamdi Özdemir, Eczacı Tevfik Sağlam, mesleklerinin özelliklerini, eğitim aşamalarını, çalışma ve iş bulma koşullarını anlattı.

meslek-2

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar İplikçi de elektrik elektronik mühendisliğinin çalışma alanları, eğitim süreci ve istihdam konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

medya-1

MEDYA OKUR YAZARLIĞI SEMİNERİ
Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Abdurrahman Şahin tarafından 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik “Medya Okur Yazarlığı” konulu eğitim semineri verildi. Medyanın yararlarıyla ilgili bilgi aktaran Şahin, öğrenciler sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı