REKLAMI GEÇ

Yatağanlıları geçmişe götüren sergi

Yatağanlıları geçmişe götüren sergi

Yatağanlı demir ustaları ve yaşadıkları sosyal çevreyi gösteren 1940’lı yıllara ait fotoğrafların yer aldığı ‘’Yansımalar Demire Su Verenlerin Bir Damla Hikayesi” adlı fotoğraf sergisi Forum Çamlık’ta açıldı. Fotoğraflar sergiyi gezen Yatağanlıları geçmişe götürdü. Sergide babasının fotoğrafını gören Hatice Çalha’nın gözleri yaşardı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2015 Cumartesi, 14:02

Serinhisar’ın Yatağan Mahallesi’nde Ozan Karaca ve arkadaşlarının topladığı fotoğraflardan oluşan ‘’Yansımalar Demire Su Verenlerin Bir Damla Hikayesi” adlı serginin açılışına kendisi de Yatağanlı olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

ic-1

Bıçakçılıkla adını duyuran ve demir ustalarıyla ünlü Yatağan, 800 yılı aşkın süredir zanaatkarları ve yetiştirdiği ilim adamlarıyla biliniyor.

1200’lü yılların başında Yatağanbaba önderliğindeki Oğuzların kurduğu Yatağan’da 1940’lı yıllardan itibaren demir ustalarının yaşadıkları sosyal çevreyi anlatan fotoğraflar, sergiyi gezenleri geçmişe götürdü.

ic-2

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, “Bu sergide geçmişe gideceğiz. Bize geçmişi hatırlatan ve bu serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

ic-3

BABASINI GÖRÜNCE MUTLULUKTAN AĞLADI
Yatağanlı Hatice Çalha sergide dolaşırken babasının gençlik yıllarına ait fotoğrafı görünce duygusal anlar yaşadı. Fotoğrafı inceleyen Çalha, “Babamın çok fotoğrafı var aslında. Ancak hiç bu haliyle görmemiştim. Çok mutlu oldum, duygulandım” dedi.
Sergi 8 Mayıs’a kadar açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı