REKLAMI GEÇ

Denizli’de karla amansız mücadele

Denizli’de karla amansız mücadele

Denizli’de Özel İdare ekipleri 138 köyde 918 kilometre yol açtı, kapalı 40 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor. İşte rakamlarla Denizli’deki son durum.

/ DENİZLİHABER / 11 Ocak 2012 Çarşamba, 13:45

DENİZLİ’de dün sabah saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde kar yağışı dün gece saat 21.00 itibariyle etkisini yitirirken ilçelerde kar yağışı sürüyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 10 santimetreye ulaşırken, Acıpayam’da 40, Çameli, Beyağaç ve Kale’de 50, Tavas’ın bazı köylerinde ise 70 santimetreye  ulaştı. Özel İdare ekipleri gece 03.00’e kadar aralıksız çalışarak 138 köyün 918 kilometre yolunu açtı. Kapalı olan 40 köy oylunu açmak için çalışmalar aralıksız sürüyor.


DENİZLİ’DEN KAR MANZARALARI (FOTO-GALERİ)

Dünden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, Sarayköy ve Buldan ilçeleri hariç il genelinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi. Kar yağışı özellikle Acıpayam, Çameli, Kale, Beyağaç’ta yoğun olarak etkisini gösterirken, kent merkezinde dün öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı akşak saat 21.00’e kadar etkisini sürdürdü. Denizli Belediyesi ekipleri 132 iş makinesi ve 560 personelle yolları açma ve tuzlama çalışması yaptı. Akşam saatlerinde özellikle Şirinköy, Yenişehir, Gümüşler, Bağbaşı gibi kent merkezinin yüksek bölgelerine ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşandı. Kar yağışının etkisini yitirmesiyle ekipler tüm cadde ve yollarda tuzlama çalışmasını tamamlayarak ulaşımın aksamamasını sağladı.

HONAZ’DA TARİHİ EV ÇOKTÜ

Kar yağışı ilçelerde bugün de etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, Acıpayam’da 40, Kale, Çameli ve Beyağaç’ta 50 ve Tavas7ın Yahşiler Köyü gibi yüksek kesimlerinde 70 santimetreye kadar yükseldi. İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri dünden bu yana kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını 14 grayder, iki bıçaklı kamyon, 10 pikap ve 35 personelle sürdürüyor. Ekipler dün gece 03.00’e kadar yol açma çalışmalarını sürdürdü ve 138 köy yolunda 918 kilometrelik bölümü kardan temizleyerek ulaşıma açtı. Bugün öğle saatleri itibariyle 40 köy koyunun kapalı olduğu öğrenilirken, ekipler bu yolları açmak için çalışmaları sürdürüyor.

İl Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreteri Adem Oklu, uydu takip sistemiyle tüm ekiplerin çalışmalarını anında izlediklerini, acil durumlarda yol açma çalışmalarını istenen bölgeye sevk ettiklerini söyledi. Oklu, “Ekiplerimiz dün gece 03.00’e kadar 138 köyde 918 kilometre köy yolunu ulaşıma açtı. Bugün sabah saatlerinden itibaren çalışmalara yeniden başladık. Buzlanma olmadığı için çalışmalarda sıkıntı yaşanmıyor” dedi.

Hava sıcaklığı kent merkezinde 2 dereceye düşerken, gece sıcaklık -1 dereceye kadar düşüyor. Denizli-Antalya ve denizli-Muğla Karayolu’nun Cankurtaran bölümünde ağır vasıta araçların geçişine izin verilmiyor, küçük araçlardan zincir takmaları isteniyor. Kar hayatı bir yandan olumsuz etkilerken, bir yandan vatandaşların keyifli anlar yaşamasına neden oluyor.Okulların da kapanmasını fırsat bilen çok sayıda öğrenci ve aile evlerinin önünde ve Çamlık Mesireliği’ne giderek kartopu oynadı, kardan adam yapıp karın keyfini çıkardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
14 Mayıs 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 13 28Parçalı Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 28Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 16 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu