REKLAMI GEÇ

Denize hasretini tablolara aktardı

Denize hasretini tablolara aktardı

Deniz kıyısındaki bir kentte doğup büyüyen, daha sonra Denizli’ye yerleşen Ressam Atilla Ağırbaş, mavi sulara hasretini tuvale döktü. Sanatçı, 24 eserinin yer aldığı “Denizin Gözleri” isimli sergisini Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açtı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2017 Cumartesi, 10:09

Kış mevsiminde yoğunlaşan sergilere bir yenisi daha eklendi. Ressam Atilla Ağırbaş, çalışmalarını Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açtığı ”Denizin Gözleri” isimli resim sergisiyle sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergide, sanatçının denize özlemini anlatan 24 tablosu yer alıyor.

Çalışmalarında akrilik tekniği kullanıldığını ve denizden ilham aldığını ifade eden Ressam Ağırbaş, “Ben Kocaeli’nin İzmit ilçesinde dünyaya geldim ve orada büyüdüm. Şimdi de denizin olmadığı yerdeyim. İçimde hasret var. Bende bu hasretimi tablolara döktüm. Sergimde yer alan çalışmalarım 3 yıllık bir birikim” dedi.

Yaşadığı kentte hep kendini sorumlu hissettiğini ifade eden Ağırbaş, proje ve tasarımlar yaptığını sanatın hep vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Ağırbaş ayrığı resim, heykel ve desen çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

ATİLLA AĞIRBAŞ KİMDİR?
1966 yılında Kocaeli’nin İzmit ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretim ve lise öğretimimi İzmit de tamamladıktan sonra Güzel sanatlar Akademisi sınavına girerek Mimar Sinan Güzellik Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde okudu. 1992 yılında iç mekan tasarımcısı olarak mobilya firmasında proje ve imalat şefliği ardından ise ferforje dalında şefliğini üstlendi.

Denizli Fotoğraf Sanat Derneğinin 3. dönem başkanlığını yürüttü. Kentsel mobilya ve restorasyon projelerinde görev aldı. Çalışmalarına çok yönlü olarak devam ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı