REKLAMI GEÇ

Denizlili ressam Darya Gürcan’dan Marmaris’te sergi

Denizlili ressam Darya Gürcan’dan Marmaris’te sergi

Denizlili Ressam Darya Gürcan üçüncü kişisel sergisini Marmaris’te açtı. ‘Kadın Başlıkları’ konulu resim sergisinin açılışını Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yaptı. Sergi, iki eski dostu yıllar sonra bir araya getirmesi nedeniyle ayrı bir önem taşıdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2018 Salı, 13:28

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde açılan sergiye sanatseverler büyük ilgi gösterdi. 11 Ağustos’a kadar açık kalacak sergide Darya Gürcan’ın 46 yağlı boya tablosu sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışını yapan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, ressam Darya Gürcan’a Marmaris’te sergi açtığı için teşekkür etti. Başkan Acar, “Tablolara hayran kaldım. Gerçekten mükemmel eserler” dedi.

Ressam Darya Gürcan, üçüncü kişisel sergisini Marmaris’te açmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Gürcan, “Kadın başlıklarını hayal gücüm ile tuvale yansıtıyorum” dedi.

İKİ DOSTU YILLAR SONRA BU SERGİ BULUŞTURDU
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, ressam Darya Gürcan’ın eşi şair Kemal Gürcan ile yıllar sonra hasret giderdi. Başkan Acar ile Kemal Gürcan 1974-1978 yılları arasında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde birlikte eğitim gördü. Ali Acar ile Kemal Gürcan 1977 yılında Marmaris’in tepelerinde çektirdikleri hatıra fotoğrafını paylaşarak o günleri anımsadı.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ile dostluğunun çok uzun yıllara dayandığını belirten Kemal Gürcan, “Başkanımız ile üniversite arkadaşıyız. Üniversiteyi birlikte bitirdik. O yıllardan beri kopmadık. Ali Acar ile yıllar sonra tekrar Marmaris’te bir araya geldik” dedi.

Ressam Darya Gürcan’ın resim sergisi açılışına katılan Mimar Süleyman Boz da Ali Acar ile 40 yıllık dostluğunun olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı