REKLAMI GEÇ

Ziya Tıkıroğlu’nda meslekte 60. yılı onuruna sergi

Ziya Tıkıroğlu’nda meslekte 60. yılı onuruna sergi

Denizli Belediyesi eski başkanlarından, Denizlihaber.com köşe yazarı Mimar Ziya Tıkıroğlu, ilk kişisel resim sergisinde sanatseverlerle buluştu. Yaklaşık beş yıllık bir çalışmanın ürünü olan eserler, Turan Bahadır Sergi Salonu’nda görücüye çıktı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açılışını yaptığı sergi 17 Şubat’a kadar açık kalacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2017 Cumartesi, 11:38

Turan Bahadır Sergi Salonu yeni bir sergiye kapılarını açtı. Mimar Ziya Tıkıroğlu, Atölye Mavi’de başlayıp evinde oluşturduğu atölyesinde sürdürdüğü resim çalışmalarını sergiye dönüştürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve protokolün açılışına katıldığı sergiye kalabalık bir sanatsever grubu ilgi gösterdi.

Meslekteki 60. yılı onuruna hazırlanan serginin açılışında davetlilere seslenen Tıkıroğlu, resimlerini son yıllarda, özellikle emekli olduktan sonra ortaya çıkan gündelik yaşamına bir anlam katmak için yapmaya başladığını söyledi. Kendisinin doğrudan sanat eğitimi almadığını dile getiren Tıkıroğlu, sanata saygı duyduğunu, sanata yıllarca emek veren insanların yanında kendisini ancak resim yapan bir sanatsever olarak niteleyebileceğini belirtti. Çalışmaları boyunca en yakın desteği eşinden gördüğünü ve bu desteğe şükran borçlu olduğunu belirten Tıkıroğlu, kendisini resim yapmaya teşvik eden Nihat Kömürcüoğlu ve resim çalışmalarına başladığı Atölye Mavi’de önemli bir rol oynayan ressam Yılmaz Kahraman’a özellikle teşekkür etti.

Tıkıroğlu, yağlıboya tabloların yanı sıra eski fotoğraflardan oluşan küçük bir bölümü sergiye dahil etti. Portre, peyzaj ve eski mimari yapıları konu edinen resimlerde, çok renkli ve serbest bir stilin hakim olduğu, mimarlık mesleğinin resimlerin karakterine yansıdığı gözlendi.

Ziya Tıkıroğlu, Denizli Belediyesi’nin 1980’lerde, 12 Eylül sonrası ilk Belediye Başkanlığını yaptı. Mimarlık mesleğinin yanı sıra kentin farklı sanat etkinlikleri ile tanışmasında etkili oldu. Belediye Başkanlığı döneminde kurulan Denizli Tiyatrosu (DE-Tİ), Amatör Tiyatrolar Festivali, Sanatseverler Derneği gibi dönemin fenomen etkinliklerine destek verdi. Çamlıkta, sonraki dönemlerde adının verildiği Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nun inşa edilmesini sağladı. Denizli Kültür ve Sanat Vakfı(DESAV) adını taşıyan vakfın uzun yıllar Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü, Ulusal ve Uluslararası pek çok sanatçıyı kente taşıdı. Sovyet Kızılordu Korosunu Denizli’yle tanıştırdı, sayısız konser, tiyatro oyununun etkinliklerinin gerçekleşmesine ön ayak oldu.

Ziya Tıkıroğlu resim sergisi, Belediye Turan Bahadır Sergi Salonu’nda 17 Şubat tarihine kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı